Bra av handelsministern!

Jag imponeras av ledande politiker som tar sig tid och sätter sig in i viktiga frågor. Inte bara pratar om det eller låter det stanna vid fin retorik utan visar på genuin, äkta och ansträngande handling genom att lägga mycket tid på det. Det känner jag inför handelsminister Ewa Björlings beslut att turnera runt i Sverige för att träffa unga entreprenörer.

Där om någonstans finns Sveriges framtid. Alldeles för få inser vikten av entreprenörskap och företagaranda utan lever i tron att pengar trillar från himmelen eller kommer från andra sidan hålet i bankomatväggen. Det är bara det att någon måste fylla på i andra änden också med riktiga pengar utifrån ekonomisk tillväxt. För mig är det självklart att det är den generation som jag tillhör som ska fixa biffen och klara välfärden i framtiden. Vi kan lätt fixa det. Bara vi får de politiska förutsättningarna och där har handelsministern precis tagit ett steg i rätt riktning.

Åter får vi bevisat att moderaterna satsar på framtiden medan vänsterexperimentet påminner om historiens reliker med Ohlykommunismen som det enskilt tydligaste exemplet. Beröm till handelsministern!

Läs pressmeddelandet enligt nedan:

Pressmeddelande 9 mars 2010
Utrikesdepartementet
Handelsministern ska hitta framtidsjobben och träffa unga entreprenörer
Handelsminister Ewa Björling ska åka runt i Sverige på en Framtidsjobbsturné. Hon ska besöka 42 orter för att identifiera framtidsjobben. Under resan ska handelministern träffa företagare, initiativtagare, studenter för att lära sig mera om utmaningar och upplevda handelshinder, men också påvisa de möjligheter som finns för nya jobb att växa fram.
Sverige är det mest innovativa landet inom EU, men vi är inte lika bra på att förvandla de resurser och kunskaper som finns till konkreta affärsmöjligheter. Sverige är till exempel världsbäst på miljöteknik. Exporten av miljöteknik har ökat dramatiskt de senaste åren, men omsätter fortfarande en liten del av den totala exporten. Det här är bara ett exempel på en sektor som kan utvecklas ytterligare, både med hjälp av att regeringen förbättrar möjligheterna för företagen att expandera och utvecklas, men också genom att företagen själva blir vassare på att ta ett steg utanför Sveriges gränser.
Unga entreprenörer
Inom ramarna för Framtidsjobbsturnén kommer handelsministern även tillsammans med ALMI och Exportrådet att träffa högskolestudenter för att hitta framtidens entreprenörer. Tillsammans ska de informera om möjligheterna att starta eget, gå på export och påvisa alternativen som finns på EU:s inre marknad.
I Sverige finns det i dag över 950 000 privata företag med över 3,2 miljoner anställda, men många företagare närmar sig pensionsåldern. Ungefär 26 procent av företagarna ser ett ägarskifte framför sig inom fem år, men många vet inte vad som ska hända med företaget när de drar sig tillbaka. Vi behöver fler entreprenörer som tar vid.
Annonser

Ett svar to “Bra av handelsministern!”

  1. Om att skriva om historien...Låt alliansen sitta kvar 4 år till | Generationen Says:

    […] https://assarsson.wordpress.com/2010/03/11/bra-av-handelsministern/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: