Fackförbundet är LOst

Landsorganisationen. Rörelsen. Maffian. Det finns många namn på en av Sveriges i särklass mäktigaste och rikaste särintressen som nu hostat upp ytterligare hundratusentals kronor på en ny opinionsundersökning. Den här gången om RUT-avdraget som Novus Opinion låtit göra. I undersökningen framgår det att ”Bara 1 procent av väljarna tycker att RUT är valets viktigaste fråga”, enligt LO själva.

Det är bara det att i samma undersökning framgår det att 41 procent (!) anser att arbetslösheten är valets viktigaste frågan. På andra plats kommer ekonomin med 11 procent och på tredje plats pensionerna med 7 procent. Resten är småpotatis i jämförelse. Bilden av vad det här valet handlar om bekräftas med andra ord. Eftersom alla vet att RUT-avdraget är en symbolfråga om jobben i Sverige är det inte alls något att bara vifta bort med siffror om 1 procent.

Någonstans någon gång i någon fråga måste jobbämnet avgöras. Vilket parti och vilket block för den bästa jobbpolitiken för Sverige? Hur märks det? Vilka reformer har föreslagits och vilka föreslås inför framtiden? Utan förslagen och sakfrågorna går det inte att avgöra slaget om ”Arbetslösheten” där 41 procent av väljarkåren står på spel.

Så, grattis LO. Ni har betalat hundratusentals av era medlemmars surt förvärvade pengar till ännu en opinionsundersökning som bekräftar det som vi alla andra redan vet. Att kunna lista ut att enbart 1 procent har RUT som valets _enskilt viktigaste fråga_ när det är en liten reform som skapat ett par tusen nya jobb kräver väl inte mer än sunt förnuft? Däremot är den intressant som den stora princip- och symbolfrågan om jobben när svaren ska levereras på arbetslösheten. Antingen är man för _alla_ jobb eller så är man det inte. Antingen är man moderat eller så är man det inte. Fackförbundet LO är lika lost som vanligt.

Läs mer om LO:s undersökning här.

Annonser

Ett svar to “Fackförbundet är LOst”

  1. Abraham Says:

    Ni är helt lost. Ni sänker skatterna för 100 miljarder och inför avgifter på skolmat, ger färre sommarjobb i Helsingborgs kommun. En helt gratis kollektivtrafik i Sverige skulle kosta 2 miljarder, NI SÄNKER SKATTEN MED 100 MILJARDER!

    Krossa högern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: