Varning för tokvänstern

Jag noterar via Kristianstadsbladet att SSU Skåne samlats för distriktsårskonferens i helgen. Eftersom jag bland annat ska debattera i Malmö mot SSU i veckan kan jag inte låta bli att kommentera framtidens socialdemokrater. Som tidigare distriktsordförande för MUF Skåne och aktiv på regional nivå i fyra år även som vice distriktsordförande har jag haft det tveksamma nöjet att träffa SSU Skåne. Bland annat blev det en direktsänd tv-debatt i SVT:s Sydnytt under valrörelsen 2006 men också i SR P4 för att inte tala om alla skoldebatter. Vi kan konstatera att det från östfronten inte råder något nytt sedan min tid som aktiv på regional nivå.

Därför att i samma artikel står det att ”SSU-arna i Skåne är de mest radikala i landet, som driver en Marxistisk politik med krav på att mer ska socialiseras”. Så var det förr också. Då skulle bankerna bli statliga och begreppet ”demokrati” ströks ur SSU Skånes handlingsprogram 2005 samtidigt som kravet på EU-utträdet var ett faktum. Nu är det tydligen 100-procentig a-kassa som gäller också. Fräscht. Verkligen. Samtidigt välkomnas idédebatten och den ideologiska diskussionen om framtidens Sverige. För även om jag inte delar SSU Skånes värderingar på något sätt har jag större respekt och förståelse för ett aktivt ungdomsförbund som vill något än exempelvis Grön Ungdom som kampanjar för en tv-fri vecka och vars idédebatt stagnerat till den grad att de själva inte inser det.

Annonser

5 svar to “Varning för tokvänstern”

 1. Maria Ferm Says:

  Känns det så smart att försöka dissa Grön Ungdom genom att länka till ett 4 år (!) gammalt inlägg och påstå att det är det vi kampanjar för nu? Om du vill komma med kritik, kom med nåt relevant.

  Ha det fint /Maria

 2. Ardy Struwer Says:

  Andre,
  snälla, kan du inte variera dina ironiska slutknorrar något? Att avsluta var och varannan mening med ”Fräscht/Spännande/Indolent. Verkligen” börjar bli lite tröttsamt. Eh, verkligen.

 3. André Assarsson Says:

  Maria,

  Vilken härlig kommunikationslogik GU tillämpar. Det är alltså LÄSARNAS fel att materialet är 4 år gammalt. Ganska smart. På så vis går det att skylla på att ”det är gammalt” och ”det här gäller nu” helt godtyckligt utifrån allt offentligt innehåll på sidan. Skitsmart.

  Andy,

  Tack för konstruktiv kritik.

 4. Maria Ferm Says:

  Andy,

  det är ingens fel att nyhetsbrevet du länkar till är 4 år gammalt. Det är ett konstaterande. Om du vill kritisera något vi kampanjar för nu (så tolkar jag din mening), så får du ta något som vi kampanjar för nu helt enkelt.

  MVH Maria

 5. André Assarsson Says:

  Maria,

  Länkningen fungerade som ett exempel på det arbete och den kampanjverksamhet som finns eller åtminstone har funnits i GU. Jag skrev inget om dagens debatt just nu utan om GU som ideologisk aktör.

  Nu vet jag att GU inte vill ha något att göra med tidigare kampanjer. Alls. Gott så. Jag återkommer gärna om färska och dagsaktuella förslag att kommentera inför stundande valrörelse. Det råder knappast brist på innehåll. Ser fram emot kommande debatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: