Fjellner i Sydsvenskan

Du har väl inte missat dagens Sydsvenskan? Tidigare MUF-ordförande och numera Europaparlamentariker Christofer Fjellner skriver i en debattartikel tillsammans med Richard Bergström om problemet med att apotek i flera europeiska länder tillåts att sälja antibiotika receptfritt. Experter har i åratal varnat för farorna med resistenta bakterier och talat om vikten av att vara restriktiv med antibiotika.

I artikeln uppmanar Christofer Fjellner och Richard Bergström EU:s nya hälsokommissionär John Dalli att göra antibiotikafrågan till sin mest prioriterade fråga. Utöver arbetet för klimat och frihandel imponerar Coffe med sitt arbete för ett friare Europa – inom flera olika områden.

Läs debattartikeln i sin helhet här.

Annonser

Ett svar to “Fjellner i Sydsvenskan”

  1. Anders Says:

    Ehm, så går det när man privatiserar…
    Den stora fördelen med det svenska apoteksmonopolet var ju just att det inte fanns ett intresse av att sälja mer medicin än nödvändigt. Nu, med privatiseringen kommer det finnas ett intresse av att pracka på folk mediciner de inte behöver. Ni har skapat samma problem i Sverige som ni beklagar er över finns i delar av Europa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: