Betnér om upphovsrätt

Komikern Magnus Betnér som bl.a. gästat Moderata Ungdomsförbundet skriver intressant på sin blogg om upphovsrätten och vikten av en debatt kring densamma. Det är väldigt oklart var Betnér står politiskt i övrigt men han är en varm anhängare av frihandel och kryssade bland annat MUF:s tidigare ordförande Christofer Fjellner i senaste Europaparlamentsvalet just av den anledningen.

All heder åt människor utanför politiken som vågar lyfta princip- och idédiskussioner. Sedan är Betnér en bra komiker också. Bara en sådan sak.

Jag tycker att det är precis därför vi behöver en upphovsrätt. Varför ska en tidning få sno någons twitter och tjäna pengar på det om jag inte vill? Om de får ta en tweet, ska de då också få ta ett blogginlägg? Eller bara ett kort blogginlägg? Finns det någon gräns? Är det i så fall skillnad med de bloggar som publicerats i bokform senare? Var drar man gränsen? Hur skyddar man offentliga personer från att synas i sammanhang de inte vill synas i? Eller skiter vi helt i det? – Magnus Betnér för någon vecka sedan.

Läs mer om det hela på Resumé.se

Här är min favorit-Betnér om ett favoritämne – SJ.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: