Är MP en populär vattenmelon?

Jag har tidigare beskrivit miljöpartiet som en ideologisk vattenmelon. Grön på utsidan, röd på insidan och själva kärnan är brun. Allt fler opinionsundersökningar visar och bekräftar att det är en populär vattenmelon – eller? Det är inte alls säkert. För det första backar socialdemokraterna samtidigt varpå vi kan misstänka en rödgrön kannibalism där allt fler överge Mona Sahlins vänsterpolitik och Ohlykramande tillförmån för den mest högerinriktade linjen på vänstersidan. Det förklarar inte allt då vänsterexperimentet totalt är större än alliansen men vi ser åtminstone trenden.

Att det går bra för miljöpartiet är det inte så mycket diskussion kring. I Europaparlamentsvalet blev partiet tredje störst i Sveriges huvudstad på bekostnad av sossarna och vi ser även hur klimat- och miljödebatten i höstas gynnat partiet. Under våren, sommaren och hösten kan vi vänta oss debatter om jobb, jobb och jobb. Där står MP:s förslag om 30 timmars arbetsvecka, friår (!) och nej till RUT-avdraget svagt.

På vilket sätt det skulle gynna miljön och klimatet med färre resurser, mindre pengar till statskassan och en välfärd som inte stärkts är för mig obegripligt. Vi måste jobba mer för klimatet. Inte mindre. Därför är jag inte lika säker på att vattenmelonen är lika populär när jobbpolitiken synas och granskas.

Läs andra bloggares åsikter om MP: Elkers, Fagerlund, Stockholmscollage, Annarkia, Svensson, Göran Pettersson och In Your Face.

Läs medias rapporteringen om MP i opinionen: Expressen, Aftonbladet.

Se och lyssna till mitt anförande i Linköping om MP här.

Annonser

Ett svar to “Är MP en populär vattenmelon?”

  1. Glenn Says:

    Jag kommenterade och ställde även några frågor till din blogg ”Det är regelverket, dumbom”. Det vore trevligt om du svarade på mina frågor.
    Tack på förhand.
    Med vänlig hälsning
    Glenn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: