Kvällens Agenda

Här är några reflektioner kring kvällens avsnitt av SVT:s Agenda. Klicka här om du missade det.

  • Göran Hägglunds debatt mot Mona Sahlin började svenskt och slutade osvenskt. Efter tre vardera praktiskt helt konfliktfria inlägg hettade det till när Hägglund antydde att Reepalu fiskar i grumligt vatten. En ren spekulation så klart men frågan är intressant: Hur kan en av Sveriges mest erfarna politiker och ledare för Sveriges tredje största stad misstolkas fel och göra grodor på grodor gång på gång?
  • I diskussionen om den röd-gröna-kannibalismen viftade Mona Sahlin bort kritiken med att det inte var S-väljare som går till MP när fakta och verklighet faktiskt visar just detta. Oppositionsledaren beskrev sig själv också som en ”50-årig tant som håller ihop det”. Någon uns av självkritik fanns över huvud taget inte. Sossarna ser ut att göra det sämsta valet sedan den allmänna rösträtten infördes för snart 100 år sedan men Sahlin är nöjd. Märkligt.
  • Carl Bildt var i högform och kommenterade det irakiska valet. Säkerhetsläget är bättre och situationen har förbättrats markant i landet sedan diktatorn Saddam Hussein avsattes. Samtidigt finns det många problem kvar. Det känns bra från svensk sida att vi har en aktiv utrikesminister som besökt Bagdad flera gånger under den här mandatperioden och som invigde en ny svensk ambassad för två veckor sedan. Äntligen är utrikesfrågorna på agendan och Sverige spelar en aktiv roll i världen.
  • Till sist: Ett meningslöst inslag om en folkpartist i riksdagen som motionerar om att förbjuda mobiltelefon i trafiken kunde vi varit utan. Att sedan försöka använda guilt-by-association-argument som att: ”Det är bara Sverige och Albanien som har det på det sättet” är bara pinsamt. En princip blir inte mer eller mindre fel bara för att en majoritet ger uttryck för det. För övrigt gick det bra för samma riksdagsledamot som vill förbjuda mobiltelefonprat i trafiken att låta sig intervjuas och filmas av ett tv-team under en hel bilfärd samtidigt som hon *trumvirvel* körde bil. Vilket hyckleri. Jag vill ha tillbaka mina tv-licenspengar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: