Onödigt av Farage

Jag noterar via HAX (som för övrigt förtjänar beröm för sin bevakning av arbetet i Europaparlamentet, tänk om svenska journalister och media kunde ägna mer tid åt Sveriges andra parlament) att Nigel Farage, partiledare för UKIP och MEP tilldöms böter för sina uttalande om EU:s nya president. Tydligen blev det maxstraffet på drygt 3 000 euro. Utan att veta regelverket i Europaparlamentet i detalj eller på annat sätt det interna arbetet parlamentarikerna emellan har jag svårt att se hur det går att försvara sådana uttalanden.

Givetvis ska Nigel Farage ha rätt att yttra sig hur han vill i parlamentet men ett gemensamt regelverk måste också finnas. Det får inte bli cirkus EU där rena personangrepp och helt irrelevanta påstående om ens utseende ska få utrymme i debatten. Visst, det livar upp stämningen och är betydligt roligare att titta på än mycket annat i Europaparlamentet men ärligt talat: Att inte använda personangrepp är sådant många lär sig i MSU-ålder på högstadiet i Moderata Ungdomsförbundet och nog måste även Nigel Farage inse detta. Dessutom tappar han i trovärdighet i en annars viktig argumentation för sina åsikter.

Dessutom har Nigel Farage fel politiskt och i många sakfrågor. Han är nationalist och värnar nationalstaterna mot fri rörlighet av människor och invandring i medlemsländerna. Vi kan aldrig bygga ett starkt Europa utan den fria rörligheten. Det måste gå att bygga ett EU på mångfald där olikheter och fritt utbytte finns både i termer av varor, kapital, tjänster och människor. Det skulle vara intressant att kika på det interna regelverket parlamentarikerna emellan. På någon grund måste böterna vara utdömda. Oaktat detta var det fortfarande onödigt av Farage.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: