Flip-Flop-vänstern

Det visar sig trots allt att socialdemokraterna i form av deras högsta partirepresentant är en hycklare. Många påstår, med all rätt, att Mona Sahlin är alliansens bästa valarbetare och här levererar hon själv argument i debatten om RUT inför valrörelsen i sin egen bok:

Men alla kan ju inte ha råd att använda denna service, invänder då många. Nej, det är sant. Men skall det inte finnas alls då? Alla har inte råd eller lust eller möjlighet att gå på Operan heller att köpa bil, bo i hus eller skaffa en dator. Skall det då inte få förekomma alls? Dessutom vet vi vilken stor svart marknad detta med hemarbete är idag.

Det som kan göra en del av denna marknad vit är bra. Ju fler som inte tvingas bli utnyttjade av människor som inte betalar försäkringar eller arbetsgivaravgifter, desto bättre. Och dessutom finns ett sällan uppmärksammat könsperspektiv på debatten. Att skattesubventionera en byggnadsarbetare som bygger om köket är helt okej. Men att subventionera (hjälpa) ett företag som anställer en städerska att städa i samma kök är förkastligt. Jag har aldrig hört någon kalla byggnadskillen för dräng. Men städerskan blir alltid piga. Att lämna bort den skitiga bilen till tvätt är helt okej. Men att ”lämna bort” köket till tvätt är inte okej.

För mig är det det slavaktiga utnyttjandet som inte är okej. Allt som kan bidra till att öppna den stora tjänstesektorn för vita och sjysta pengar är däremot helt okej.

Samtidigt vet vi sedan tidigare att Lars Ohly flip-flopar om sitt engagemang som kommunist. Han är inte längre kommunist men han var det innan han slutade vara det samtidigt som han ändå är det. Ibland. Men inte längre. Kanske. Då har vi inte heller nämnt miljöpartiet som häromdagen i riksdagen ställer fram sin gruppledare som säger något helt annat än vad partiet säger i media – samma dag angående datalagringsdirektivet.

I utrikespolitiken var ju vänsterexperimentet överens om till dess att Afghanistan började diskuteras för blev det något helt annat. Flip-flop-vänstern har presenterat sig. Det känns ju trovärdigt. Verkligen.

Läs andra bloggares åsikter om Flip-Flop-Sahlin: Riedl, RazzTyckerTill, SvD Ledarblogg.

Läs medias rapportering här: Aftonbladet, Expressen,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: