Klart en 18-åring gör skillnad!

I dag skriver kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Eva Lennströmm, 57 tillsammans med MUF:aren Magda Lukaszewicz, 17 i Dagens Nyheter med anledning av artikeln i tisdags. Tydligen hade många hört av sig till moderaterna och kommenterat att en 18-åring minsann var för ung och inte tillräckligt kompetent för att sitta i kommunfullmäktige. Svaret är naturligtvis att fullmäktige men även landsting och riksdag ska återspegla samhället i övrigt och representera alla. Att snittåldern är 48 år i Sveriges riksdags får naturligtvis konsekvenser. Både positivt och negativt beroende på vilka frågor som diskuteras.

Jag minns själv en debatt i Europavalet i somras mot socialdemokraternas Jan Andersson, dåvarande  EU-parlamentariker och numera bitter kommunpolitiker angående Telekom- och IT-frågor på EU-nivå. Eftersom han ”minsann använde mejl” så kunde han dessa frågor. Mejl. Så 1990-tal. I dag skickas en Google Wave eller en Tweet ifall någon vill föra direktkommunikation. Lite mejl blir det nog allt också men förmodligen inte från en mejlbox i ett parlament där du cashar in mer på en månad än vad en 18-åring gör på tre år. Samtidigt gör äldre politiker skillnad i andra frågor som inte rör ungas vardag på motsvarande sätt.

Det är min övertygelse att politiken behöver fler yngre krafter. Att vara ung är att vilja förändra världen och därför kommer även en 18-åring att göra skillnad!

Läs Magda Lukaszewiczs blogg här.

Läs Jan Anderssons blogg här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: