”Sväng nästa vänster”

Det kunde varit en oskyldig GPS-navigator. Tyvärr är det svensk socialdemokrati. Sedan Mona Sahlin tillträdde som partiledare har inte beskeden varit många men alla gått i samma riktning. Efter det historiska beslutet att inkludera kommunisterna i Vänsterpartiet till regeringen för första gången någonsin var det många som befarade det som nu är uppenbart: Vänstersvängen och stegen mot Lars Ohlys kamrater blir allt större och därför är beskedet om att säga nej till RUT-avdrag och fler jobb ingen större överraskning. Vi kan vänta oss mer av den här varan innan valdagen.

Dagens besked från Lars Ohly att ”ROT-avdraget ryker också” om den rödgröna oppositionen vinner valet är ytterligare nästa steg. Det är ingen slump att det går riktigt risigt för socialdemokraterna i Stockholm där partiet blev mindre än miljöpartiet(!) i EU-valet förra året. I Stockholm är väljarna mer högerinriktade och uppskattade i större utsträckning Göran Perssons socialdemokrater. På samma sätt uppskattar inte socialdemokraterna i Stockholms förbundsordförande Mikael Damberg Sahlins inställning till RUT-avdraget. Steg för steg monteras arbetslinjen ned. Steg för steg blir det mindre miljöpartiet och mer vänsterpartiet. Steg för steg svänger Mona Sahlin åt vänster.

Särskilt besvärligt blir det för socialdemokraterna att förklara för helt vanliga människor varför deras vardagspussel inte längre ska kunna gå ihop, när det nu visar sig att 72 % av användarna av RUT är medelinkomsttagare. Det är ingen slump att två av tre stödjer alliansens reform. Sist jag kollade var inte två av tre ”de rika” eller ”höginkomsttagarna” i Sverige. Fortfarande saknar vi besked från oppositionen kring arbetsmarknadspolitiken, skattepolitiken och inte minst utrikespolitiken. Vi kan med största sannolikhet räkna med fler vänstervridna förslag som någon LO-ekonom snickrat ihop i sin Marxistiska källare med Lars Ohly som korrekturläsare.

Det verkar nämligen som att Mona Sahlins ideologiska GPS har hakat upp sig på ”Sväng nästa vänster, sväng nästa vänster, sväng nästa vänster”.

Läs andra bloggares fortsatta åsikter om RUT: Mårtensson, Baccus blogg, Soilander, Makten och härligheten, FMSF.

Läs mer mediarapportering om RUT: Aftonbladet, Aftonbladet2, DN och Aftonbladet3.

Annonser

2 svar to “”Sväng nästa vänster””

  1. Johan Says:

    Det verkar som vänsterpartiets devis är: ”Kvinnor skall inte jobba som städerskor – de skall jobba som undersköterskor.”

  2. jj Says:

    Varför ska vi skattebetalare stå för sociala avgifter för den som vill ha städning? Försäkringskostnader etc försvinner ju inte för att man har avdrag, de läggs bara på någon annan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: