Sveriges tredje energiben stärks

Vi vet sedan tidigare att alliansregeringen tar långsiktigt ansvar för Sveriges energiförsörjning genom att, till skillnad från vänsterexperimentet, ersätta Sveriges kärnkraftsreaktorer som måste bytas ut kommande mandatperiod. Eftersom kärnkraften står för nästan 50 procent av elproduktionen är det också glädjande att Sveriges övriga två energiben stärks.

Allians för Sverige genomför steg för steg den långsiktiga energipolitik som Sverige behöver, med trygg, konkurrenskraftig och ekologiskt hållbar energiförsörjning. Med ett förstärkt elcertifikatssystem tar vi nu nästa stora steg mot en trygg energiförsörjning på tre ben – Näringsminister Maud Olofsson på dagens DN Debatt.

Annonser

5 svar to “Sveriges tredje energiben stärks”

 1. tex Says:

  Har du någonsin tittat på:

  http://www.vindstat.nu/

  Normalt ligger vindkraften på drygt 20% av nominell effekt. Under högtrycksperioder vintertid normalt under 5%.
  Vindkraft är totalt värdelös – utom för profitörerna som lägger vantarna på subventionerna.

 2. Änglamark Says:

  På bekostnad av försämrad kolupptagning, miljö (insektshärdar, vägnät), boendemiljö, fastighetsvärden, ohälsa, turism, fritid, jakt, sociala relationer, avfolkning, höga elfakturor (särskilt nätdelen).
  Kapitulation, internationell konfiskering o skövling av levande landsbygd o natur.

 3. "Dream on" Says:

  Sluta drömma och fantisera om vindkraft, den fungerar inte när den som mest behövs är dålig för miljön och direkt livsfarlig.

  Stabil kärnkraft i botten (minst 80% mot dagens ca:50) och vattenkraft som reglering och reserv. Vindkraft som du aldrig kan planera och beräkna ställer bara till med stora reglerproblem i systemet och dessutom inte ekonomiskt /miljömässigt försvarbart utan en massa påhittade straffskatter på konsumenten.

  När man nu skyller jordbävningar, orkaner, CO utsläpp från vulkaner och andra naturliga fenomen som ger temperaturförändringar som miljöpåverkan av männinskan, och därmed hitta på certifikatsystem/straffskatter för att finansiera sina drömmar borde man inte få representera folket.

  Mera folkomröstningar och saklig öppen debatt i viktiga frågor vore lösningen så inte dessa flummpolitiker bestämmer efter lobbyorganisationernas snedvridna påverkan!

  Se bara vad etanolen =miljöbränsle!! är för bottennapp i miljöpolitiken och det värsta är att miljömupparna fortfarande tror på att det är bra.

  http://www.ems.expertgrupp.se/Uploads/Documents/Hela%202010_1%20till%20webben.pdf

 4. Anders Says:

  Om 30 år kommer vi att ha massor av halvtrasiga vindkraftverk. Vem tar ansvar för att transportera bort skrotet och återställa platserna till naturligt skick? För att ingen blir skadad när de rostat och betongen vittrat? Vilka garantier kräver staten från kraftbolagen för evigt underhåll och återställande?

 5. André Assarsson Says:

  Jag kan hålla med om delar av kritiken. Samtidigt är det viktigt att våga satsa inför framtiden. I mina ögon är en blandning i energimixen viktig för att inte bli helt beroende av ett energislag samtidigt som framtidens energi med största sannolikhet är förnyelsebar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: