SWIFT blev (S)HIFT

I går röstade Europaparlamentet om SWIFT-avtalet mellan EU och USA. Det blev, något förvånande, ett nej från parlamentet där många på förhand spekulerat kring möjligheten att skjuta på voteringen i syfte att få på plats fler integritetsstärkande åtgärder. Moderaterna med Gunnar Hökmark drev linjen att göra en senareläggning av beslutet medan socialdemokraterna röstade nej till förslaget. Samma socialdemokrater som i riksdagen godkänt alltihopa, utan att blinka. SWIFT blev (S)HIFT i Europa och inkonsekvensen vet inga gränser.

När oppositionen går i opposition mot sig själva i ett parlamentet utan på förhand given majoritet för att sedan i Sverige berätta att man i Europa är emot det som man i Sverige är för blir något märkligt när Sverige som bekant är en del av Europa. Jag har aldrig blivit klok på Marita Ulvskogs politiska agenda och i går tog den ännu ett steg mot en ny kosmisk nivå.

Läs andra bloggares syn på SWIFT här, här, här, här, här och här.

Annonser

2 svar to “SWIFT blev (S)HIFT”

  1. Sten Says:

    Socialdemokraterna är knappast ensamma. Inte en enda av de svenska parlamentarikerna från regeringspartierna röstade för avtalet som deras egen regering hade varit med och förhandlat fram.

  2. Henrik Vallgren Says:

    Frågan är i vilken utsträckning vi kan lita på att dessa bankuppgifter bara används i angett syfte. Jag vill inte ha ett läge där amerikanska företag ser hur europeiska företag handlar med varande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: