Borg dominerar

Det rapporteras från näringslivet att finansminister Anders Borg är en mycket uppskattad finansminister och passerar statsminister Fredrik Reinfeldt, när landets företagsledare får säga sitt. Särskilt gott blir betyget när Svenskt näringslivs chefsekonom Stefan Fölster kommenterar resultatet med att Anders Borg skulle vara den bästa finansministern Socialdemokraterna har haft. Fölster får gärna berätta för alla oss andra vilken Socialdemokratisk finansminister som sänkt skatten rekordmycket, betalat av stora delar av statsskulden och samtidigt inte ägnat sig åt slöseri med offentliga utgifter i tider av kris.

En tröst kan också skänkas åt CUF:s förbundsordförande Magnus Andersson som verkar ledsen över att Maud Olofsson inte kom högre upp, enligt landets företagsledare.  Faktum är att Olofsson fick sämre betyg än utbildningsministern. I mina ögon är det inte resultatet av passivitet utan mer sannolikt bristande kommunikation. Centerpartiet och Maud Olofsson gör rekordmycket och historiskt viktiga saker för Sverige samtidigt som många goda förslag med nytänkande inför framtiden presenteras. Problemet är bara att det inte kommuniceras på ett tillfredsställande sätt och partiet når inte hela vägen fram. Reality is about perception, heter det och det finns mer att hämta inför valdagen.

Antingen inser CUF detta, kavlar upp ärmarna och börjar tillämpa arbetslinjen för egen del eller så fortsätter man att gnälla på moderaterna och då går det som det går.

Uppdatering: Magnus Andersson verkar inte tycka att kritik mot moderaterna är en dålig strategi istället för att Centern själva av egen kraft lyckas nå ut bättre. Läs hans svar till mig här. Trist.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: