Vädersocialismen

Du kan i och för sig göra som i Peking 2008 och Moskva 1980 då man skickade upp raketer som flyttade regnmolnen. Det fungerar i en diktatur. Men vem äger regnet i en demokrati? – Väderexperten Pererik Åberg till TT.

beskriver väderexperten (whatever the hell that is) Pererik Åberg situationen inför att OS i Vancouver hotas av dåliga väderförhållanden och att det egentligen inte går att göra så mycket åt det. Som om dåligt väder vore något slags marknadsmisslyckande till följd av demokrati och frihet. I grunden kan det också vara ett sundhetstecken att luften inte godtyckligt förorenas av raketer som flyttar moln, för att ett gäng sportnissar ska hoppa skidor i samma stad. Det finns som bekant andra saker i livet än marknadsföring av ett sportarrangemang i en demokrati. Som att arbeta, uppleva saker på fritiden och andas frisk luft.

Det är ingen slump att vädret påverkats med raketer, skorstenarna byggts högre och militära paradmarscher banat väg för röjning av skog, mark och boende i socialistiska diktaturer. Där spelar bara statens propaganda roll. Det vi kallar vardag, där inte statens aktiviteter är överordnade allt annat, existerar nämligen inte där. Något vi alla är väldigt glada för att slippa i Vancouver.

Annonser

4 svar to “Vädersocialismen”

 1. Halvgot Says:

  Förstår du ironi? Det var stort på 90-talet.

 2. André Assarsson Says:

  Halvgot,

  Stryk under begreppet ”verklighet” och diskutera det med hundratals miljoner människor som fått uppleva den ”ironi” som nämns. Kul. Verkligen.

 3. p7389 Says:

  Tack för den underhållningen. Det var länge sedan jag såg en sån grov missläsning, och *det* är sannerligen ironiskt. Vi har lager av ironi här alltså. Verkligen kul!

 4. G-E-O Says:

  Fast vi får väl alla hoppas på att Vancouver får snö och kyla snart så inte vinter-OS får motorstopp! Isdansen nu – vilka är på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: