Unkna Venezuela-krafter

Vänsterns egen favorit-president Hugo Chavez är i farten igen och vill nu åter förbjuda privata tv-sändningar som är kritiska mot den egna regimen. Det här med yttrandefrihet är ju bara bra så länge socialismens budskap proklameras, enligt det sättet att tänka. I mina ögon är inte det mest anmärkningsvärda att utländska socialistiska krafter trotsar demokrati, frihet och marknadsekonomi i Venezuela, utan att vi kan riskera få samma krafter här i Sverige.

I ett särskilt inlägg 2007 var den unga svenska vänstern tidigt ute och visade sitt stöd för ofriheten och förtrycket. Motiveringen till varför medlemmar i SSU och Ung Vänster stödjer Chavez kamp mot yttrandefriheten och tystandet av fria medier skrivs med att ”Venezuela blir dag för dag mer och mer ett samhälle där människor tas tillvara, där deras behov tillfredställs – kort sagt, ett socialistiskt samhälle”. Med andra ord vill dessa krafter att samma politik ska gälla Sverige i sann socialistiska anda. Det är samma unkna krafter här som där.

Annonser

Ett svar to “Unkna Venezuela-krafter”

 1. Ante Says:

  Visst är det samma unkna krafter här som där. Venezuela och väst delar den värderingen, dvs målet helgar medel! Låt oss leka med tanken att medlemmarna i SSU och Ung Vänster med citatet

  ”Venezuela blir dag för dag mer och mer ett samhälle där människor tas tillvara, där deras behov tillfredställs – kort sagt, ett socialistiskt samhälle”

  … inte syftade på ”kamp mot yttrandefriheten och tystandet av fria medier”
  så uppstår ett dilemma. Tolkningsföreträde och förgiftning av källan med (medvetna?) anklagelser. Jag gissar att du själv inte förespråkar lögn och förtal, men likväl ser det då ut som du använder dig av det för att betona en poäng.

  Vi gör så här hela tiden, och tror att vi påverkar människor att tycka som vi gör, men för många framställs vi som vi presenterar andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: