Vänsterexperimentet fortsätter

Det har skrivits många rader redan kring vänsterexperimentet och ju allt närmre valdagen vi kommer ställs allt större krav på enighet, leverans och politiska besked till svenska folket. Med all rätt. Det är inte för mycket begärt att på förhand få veta vad en röst innebär på något av de rödgröna partierna som för första gången någonsin helt oprövat söker regeringsmakten tillsammans. Partierna har noll veckor, noll månader och noll års erfarenhet att tillsammans regera Sverige. Mona Sahlin har aldrig varit statsminister och Lars Ohly har aldrig vandrat omkring på ett departement.

Därför är dagens totala frånvaro av besked om försvarspolitiken en indikation på vad vänsterexperimentet egentligen är – ett experiment. Att regera Sverige är mer än en kampanjblogg och Sahlinleende framför kamerorna. Svenska soldater står upp för frihet och demokrati utomlands med sina liv som insats men Sveriges politiska opposition vet inte vad den vill i framtiden. Det skapar osäkerhet och sprider en oro kring andra centrala områden där det i dag råder total tystnad. Inte ens i skattefrågorna som är hela grunden och själva fundamentet för svenska staten finns ett enda klart besked över huvud taget. Alls.

Vi kommer att få se mer av vänsterexperimentet innan valdagen är här men vi kan redan nu ana vad det är här för någonting. Det är ett experiment som kan sluta precis hur som helst. Att i dagsläget överväga att avge sin enda röst på något som inte tydligt på förhand lyckas enas i grundläggande frågor är riskabelt och kan sluta i en fyra år lång baksmälla. Vänsterexperimentet forsätter medan alliansen fortsätter att bocka av sina vallöften, nu senast omreglerades apoteksmarknaden.

Läs andras bloggar om dagens utspel här, här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: