Dagens citat

”Att försvara landet är en av statens mest grundläggande kärnuppdrag”.

– Tre ledande folkpartister i dagens SvD med rubriken ”Försvaret måste stärkas”.

Precis så är det och det är inte en dag för sent att komma till den insikten för våra alliansvänner i folkpartiet. Samtidigt anser jag för egen del att moderaternas syn på effektivitet och att varje slösad skattekrona är en stöld från medborgarna även gäller statliga kärnuppdrag. Det är genom att satsa och satsa på rätt sätt som vi kan rusta Sverige inför framtiden. Dagens utspel är därför glädjande som ett led i det viktiga alliansarbetet.

Annonser

3 svar to “Dagens citat”

 1. Jonas75 Says:

  Men ditt eget parti vill ju inte lägga några extra pengar på försvaret. Ni för ju en miljöpartistik försvarspolitik. Vad har MUF tagit vägen i försvardebatten? är det försvarsminister Borg och vise försvarsminister Tolgfors som tystat er?

 2. André Assarsson Says:

  Jonas75,

  Mig veterligen för MUF försvarsfrågan framåt på alla tänkbara sätt. Ett exempel är förbundsordförande Niklas Wykmans i DN Debatt på http://www.dn.se/opinion/debatt/moderata-ministrar-stryker-diktaturer-medhars-1.434568

  Vad gäller moderaternas arbete med försvaret så är inställningen att effektivisera och tillse att varje skattekrona används på bästa optimala sätt och det är i grunden en sund inställning. Länge har försvarsdebatten handlat om ”vem som satsar mest” när innehållet och kvaliteten har blivit lidande. Vi skiljer oss rejält från vänsterexperimentet i synen på Sveriges försvar där vi vill någonting och är beredda att satsa – på rätt sätt – medan vänstern inte alls är intresserade.

 3. Jonas75 Says:

  Ja där kom det argumentet också, ”vänstern satsar minsann mindre än oss”.
  Ja det gör dom men ingen förväntar sig en nykter försvarspolitik av vänstern heller.
  Det gjorde vi dock av er, fram till 2006.
  Jag undrar:
  Var tar världens högsta skatter igentligen vägen? Vi har ett uruselt försvar, en välfärd på dekis, urusla vägar och infrastruktur men vi som arbetar betalar mest skatt i världen.
  Att vi ska kunna lägga 2,0% av BNP på försvaret (snitt i världen 2,6%) utan att det ska betyda nerskärningar och liknade tar jag för givet…men det ger ju inga röster för er, bättre att tramsa på om klimatsatsningar mm. Sen håller jag med om att försvaret inte har använt de få pengarna de fått särskilt effektivt men det är ingen ursäkt för att anslaget i grunden är alldelses för litet.
  Förslag på effektiviseringar: låt näringsdepartementet betala industristödet som idag försvarsmakten betalat bla genom utbildning av Tjeckiska & Ungerska piloter och demovisningar av JAS. Lägg ner FortV. Försvaret betalat idag mer i lokalhyror än man gjorde 1990 trots att man flyttat ut från 90% av alla lokaler. På detta sätt får du loss 5-7 Miljarder till förbandsverksamhet. Då kanske vi i alla fall kan låta våra få JAS-plan flyga någon gång då och då…
  Utöver detta bör 10-15 Miljarder tillföras försvaret omgående.

  //Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: