Twitter är viktigt

Sajten Dagens Media rapporterar att sossarnas och centerns riksdagsledamöter är mest aktiva på Twitter bland riksdagspartierna inför valrörelsen i höst. Givetvis kommer sociala medier att vara viktigt inför valdagen men det är skillnad på sociala medier och sociala medier samtidigt som allt förmånga är asociala i sociala medier. Viktiga lärdomar finns att dra för politiker om det ska bli några framgångar.

I mina ögon kan Twitter spela en viktigare roll än låt säga Facebook eftersom trösklarna är lägre, direktkontakten större och möjligheterna fler med Twitter. Du behöver inte ansöka om vänskap, vänta på svar i djungeln av hundratals vänner eller försöka orientera rätt i ett gigantiskt landskap för att hitta din politiker – med en sökning och ett direktmeddelande kan du istället ställa din fråga via Twittter eller enkelt följa din politiker utan att det blir vare sig privat eller personligt.

Kritik riktades mot Mona Sahlin i Europavalet i juni när det var febril aktivitet på hennes Twitteruppdateringar för att dagen efter valdagen helt försvinna bort och bli helt asocial. Givetvis irriterade det många. Att vara asocial i sociala medier är ungefär lika smart som i verklighetens sociala medier. Du upplevs inte direkt som en relevant eller särskilt intressant person att kontakta eller  följa – åtminstone inte utifrån det mediet. Samtidigt borde fler politiker använda verktygen för två-vägs-kommunikation och inte bara trycka ut massiva och långa budskap i en riktning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: