Sverige är på rätt väg

Jag noterar i dagens Aftonbladet en betygssättning av regeringen. Eftersom vi inte har ministerstyre i Sverige är det desto mer intressant att veta svenska folkets samlade bild av regeringen som helhet snarare än enskilda statsråd vars namn många inte ens känner till och förmodligen beror på synlighet snarare än duglighet. En synlig politiker behöver som bekant knappast vara duglig och vice versa.

När det samlade betyget granskas kan vi konstatera en, om än marginell sådan, förbättring från förra hösten. Det innebär att vi är på rätt väg och att förtroendet för regeringen, trots historisk lågkonjunktur, fabriksnedläggningar och omförsäkringsdebatt, Vattenfallsdrama och en i övrigt omtumlande höst trots allt stiger. Valåret börjar bra för alliansen och Sverige är på rätt väg.

Annonser

2 svar to “Sverige är på rätt väg”

  1. Eduronflux Says:

    Sverige på rätt väg. Vilket planet har du varit på sedan 2006? Men du har väl i likhet med din partiledare bara förakt till övers för medborgarna.

  2. André Assarsson Says:

    Eduronflux: Du får gärna utveckla din kritik men låt oss konstatera följande:

    Sedan 2006 har Sverige gått från bidragsträsket till arbetslinjen där det är mer lönsamt att arbeta samtidigt som vi klarat en historisk finanskris och lågkonjunktur med bäst statsfinanser i hela EU. Givetvis finns det stora problem med arbetslöshet – liksom i övriga västvärlden – men det beror på omvärlden snarare än regeringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: