Lika som bär?

Vi har inte haft någon justitieminister i modern tid som har genomfört så mycket repressiv lagstifning som Thomas Bodström.

Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap, i TV4:s Nyhetsmorgon 8/8 2006.

Socialdemokraternas nätverk ”Sossar mot storebror” har trovärdighetsproblem?

Annonser

7 svar to “Lika som bär?”

 1. Robert Bengtsson Says:

  Hej André.

  Kul att du skriver om Sossar mot storebror. Det är dock inte vi som har trovärdighetsproblem, det är vårt moderparti Socialdemokraterna som har trovärdighetsproblem i integritetsfrågor.

  Vi inom Sossar mot storebror gör vad vi kan för att städa upp på vår planhalva, ungefär som ni har ett liknande nätverk inom borgerligheten.

  Hoppas på ett gott samarbete i övervakningsfrågor, om du följer MUFs åsikter. :)

 2. Erik Laakso Says:

  Med all respekt så är det ditt parti som drivit igenom de mest integritetskränkande lagarna i modern tid. Därmed inte sagt att jag inte håller med om trovärdighetsproblemen men det är knappast nätverket Sossar mot storbror som har trovärdighetsproblemen utan då istället det parti vi verkar inom.

 3. André Assarsson Says:

  Robert,

  Det låter bra! Moderata Ungdomsförbundet gör sitt bästa i syfte att stärka den personliga integriteten i Sverige. Om ni arbetar för samma sak är det bara glädjande och jag önskar all lycka. Samtidigt är det ofrånkomligt att socialdemokraterna saknar trovärdighet i dessa frågor, efter Bodströmsamhällets införande och givetvis drabbar det även ert varumärke.

 4. André Assarsson Says:

  Erik,

  Min poäng är att hela ert nätverk har trovärdighetsproblem eftersom det är kopplat till samma socialdemokrati som har Thomas Bodström som affischnamn och frontfigur inför kommande valrörelse. Vad gäller integritetslagstiftningen skiljer sig inte svensk socialdemokrati på något sätt i princip från oss moderater vad gäller behovet av integritetskränkande lagstiftning, som exempelvis Moderata Ungdomsförbundet motsatt sig.

 5. Erik Laakso Says:

  André, men din poäng går tyvärr förlorad eftersom du ger dig på den enda grupp som faktiskt driver skarp och benhård kritik internt mot just Bodströmsamhället och dess främste företrädare. Nätverket har inte på något sätt något trovärdighetsproblem och inte heller i kopplingen till socialdemokratisk idétradition utan det är partiet som har trovärdighetsproblem. Att försöka underminera nätverket, som kanske är de som faktiskt är de enda som kan förändra inne i partiet, är inte sakligt. Jag kan bara misstänka att det är partitaktik för att försöka röja undan lite för de som har minst lika svåra trovärdighetsproblem, nämligen de som lagstiftat under de senaste tre åren.
  Jag vet vilket motstånd som MUF gör mot de lagar som moderpartiet genomför, alltså kritiserar jag inte MUF och säger att ni har trovärdighetsproblem för det vore att förstöra för det ändamål vi båda vill nå. Du väljer att göra en annan prioritering och försöker smeta ned SmS med bodströmkopplingar. Men han är inte med i vårt nätverk.

 6. Martin Tunström (s) Says:

  Jag förstår inte riktigt varför ett nätverk inom ett parti skulle ha trovärdighetsproblem därför att man ”är kopplat till samma socialdemokrati som har Thomas Bodström som affischnamn och frontfigur inför kommande valrörelse”? Det är ju inte så att nätverket företräder hela partiet och går ut i valrörelsen och menar att det man propagerar för står hela partiet bakom. Då hade man haft trovärdighetsproblem med tanke på vad Bodström och den socialdemokratiska regeringen under föregående mandatperiod genomförde. Men nu gör man inte det. Erkänn att det skrev det där lite i affekt.

 7. Peter Vigren Says:

  ”Sossar mot Storebror” har trovärdighetsproblem pga att Bodström används som affischnamn för Socialdemokraterna, okej.
  Med den retoriken har MUF:are mot FRA-lagen minst lika stora trovärdighetsproblem eftersom jag antar att MUF:arna propagerar för att man ska rösta på M, som ju ingår i en allians som drev igenom sagda lag.

  Alltså visst, jag förstår att det är svårt i valtider att hitta vettiga argument och istället använder pajkastning men snälla, försök iaf att tagga ner lite. Man ska inte kasta sten i glashus, som det heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: