Moderaterna tar ansvar för Sverige

Det är sedan länge känt att socialdemokraterna sprungit olika särintressens ärenden genom åren. Har det inte varit fackförbunden och LO som bl.a. fått igenom direkt diskriminerande lagstiftning på arbetsmarknaden i syfte att skydda sina egna medlemmar så har det varit banker och kooperativt direkt kopplade till den s.k. arbetarrörelsen. Därför är jag inte förvånad när Jytte Guteland beklagar sig på sin blogg över att moderaterna vägrar springa Svenskt Näringslivs ärenden när dessa vill se andra satsningar än sänkta skatter för de som tjänar minst. Inte heller olika ekonomiska s.k experter får sin vilja igenom när Fredrik Reinfeldt konstaterar att hela Sverige samlat ska ledas.

Det finns exempel i historien på regeringar som valt slöseri, sedelpressen och omfattande utgiftsökningar som väg för att ”satsa sig ur kriser” och för att ”få hjulen att snurra” men det är bara möjligt om det finns pengar som fyller på n statskassan. För att fylla på statskassan behöver fler som bekant arbeta och för att fler ska arbeta behöver det föras en politik som gör det mer lönsamt att arbeta. Hänger ni med? Jag tror Thomas Östros redan gått vilse. Därför är arbetslinjen inte bara en viktig fråga om rättvisa och att få vardagen att gå ihop utan också ett kritiskt verktyg för att klara krisen. Sverige ska jobba sig ur krisen men det går inte med skattechocker när skillnaden mellan bidrag och arbete minskar.

Därför är moderaternas vägran att acceptera skattechocker eller springa olika särintressens ärenden ett styrkebesked på ett regeringsduligt alternativ som ställs inför ett vänsterxpertiment som inte presentat något konkret gemensamt över huvud taget. Hittils har vi bara fått lära oss att det blir höjda skatter. Rejält höjda skatter. Låt oss inte glömma kommunisten Lars Ohly också blir minister i Mona Sahlins Sverige. Sverige har inte råd med det. Moderaterna tar ansvar för Sverige och jag imponeras av våra alliansvänner som med sina respektive profilområden faktiskt står upp för ett arbetande Sverige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: