Det är finanskris, dumbom!

När Jytte Guteland och socialdemokraterna försöker skylla alla världens problem på regeringen med arbetslöshet och tuffa ekonomiska utmaningar så glömmer dessa totalt bort att världen i allmänhet och Sverige i synnerhet drabbats av en finanskris och global lågkonjunktur. Det är inte trovärdigt att jämföra siffror från brinnande högkonjunkturer med ett det kanske allvarligaste ekonomiska världsläget i modern tid. Vi borde alla istället fokusera på debatt kring lösningar hur vi tillsammans går stärkta ur krisen och gör att Sverige tar ledningen som en arbetande nation med resurser till välfärden.

Därför är dagens skattebesked från Mona Sahlin anmärkningsvärt eftersom skattechocker leder till ett fattigare Sverige där allt fler ska dra en allt tyngre börda. Jag kan försäkra Jytte Guteland om att svenska miljardärer och höginkomsttagare som för länge sedan flytt utomlands inte bryr sig om socialdemokratisk politik eftersom dessa alltid hittar sina egna vägar. Skatteplanering, konton i andra länder och företag som lämnat Sverige har varit resultatet av högskattesamhället men vilket butiksbiträde, vaktmästare eller metallarbetare som fått 1500 mer i plånboken har råd med sossarnas politik? Ingen!

Det är ett slag i ansiktet på alla som arbetar i Sverige, alldeles oavsett titel eller position, när Mona Sahlin vill gräva djupare i plånböckerna för att kunna lägga pengar på sådant som regeringen redan värnar och ger stöd till. Häromdagen kom 6 miljarder kronor till landets kommuner och i går kom 4 miljarder kronor till rättsväsendet samtidigt som vallöftet om 20 000 poliser infriades. Allt detta har regeringen råd med – tack vare en politik som gör det mer lönsamt att arbeta. Det är så vi klarar finanskrisen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: