Keep the change, Obama

På en helt nystartad sajt fylld av politisk propaganda för Obamaadministrationens politik i Vita Husets regi berättas det om den riktiga ”verkligheten” där ”myterna” som oppositionen sprider bemöts. Som hämtat från vilken skräckfilm som helst där staten alltid har rätt och alla andra har fel och där staten tar dina egna pengar för att övertyga dig själv om att du har fel. Rimligt. Verkligen.

Det mest bisarra citatet bjuder president Obama själv på. På sidan beskrivs det mest omfattande statliga ingreppet och politiska reglering i modern tid i form av sjukvårdspaketet där just politik tar över istället för marknad med orden: ”This isn’t about politics. This is about poeple’s lives. This is about people’s business. This is about our future”.

En sjättedel av världens största och rikaste ekonomi ska regleras av just politik med motiveringen att det inte handlar om politik. Det är inte mycket begärt att utkräva ärlighet i debatten. I det avseendet kan Obama behålla sin retorik för sig själv. Jag är inte imponerad.

Annonser

4 svar to “Keep the change, Obama”

 1. VL Says:

  Eh, Bush administrationen hade också flera sidor på vitahusets hemsida där dom gick med ”riktig” information om olika ting där dom påstod att det spreds rykten av andra intressen som inte var sanning.

  Så detta är inget nytt. Att sen folk tycker det nuvarande sjukvårdssystemet som USA har nu är bra is beyond me. Förstår mig inte på dom där pantskallarna på andra sidan havet.

 2. Andersson Says:

  Så du anser att dagens sjukvårdsystem i USA fungerar bra och vad är det som är så dåligt med sjukvårdsreformen? Eller är det bara själva informationssidan du motsätter dig?

 3. PEZ Says:

  @Andersson informationssidan är väl störande? Ska en regering använda skattepengar till propaganda tycker du? Men det mest störande är ändå det André pekar ut: De flagranta lögnerna. ”Det här handlar inte om politik.” Politik är ju det som meningsmotståndarna håller på med…

 4. Andersson Says:

  Så regeringen får inte använda skattepengar föratt informera om vad de sysslar med? Då antar jag att regeringen.se skall tas ned snart eller? Att quotemina en quotemine? PEZ det är bara lågt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: