Tokvänstern samlas

Jag har försökt följa SSU:s kongress som pågår just nu i Uppsala med hundratals ombud samlade från hela landet. För mig som engagerad i Moderata Ungdosmförbundet har jag förmodligen mycket mer gemensamt med många av SSU:arna i termer av fritidssysselsättning än många andra unga. För oss i MUF är inte SSU vår främsta konkurrent vid medlemsvärvning heller, snarare alla tusentals fritidsaktiviteter som i dag finns mer eller mindre gratis för alla under 30 år. Därför var mina förväntningar också stora inför kongressen.

Den började med att förbundsordförande Jytte Guteland började Sahlina på scenen inför alla ombuden. Att Sahlina är att göra precis som Mona Sahlin i vilken random debatt som helst; gnälla på ”borgarna”, trycka på start-knappen på sedelpressen som står i den egna politiska källaren som lösning på alla problem samt citera Palme. Precis detta gjorde Jytte. Det är inte utan att tankarna gick till det gamla MUF-budskapet: ”När såg du en glad sosse senast?” när kameran svepte över publiken.

Debatten tog snart därefter vid och då bestämde sig över 90 av de samlade ombuden för att rösta för en motion som ville ”avskaffa kapitalismen”, vilket bara kan tolkas som att planekonomi ska införas eftersom just marknadsekonomi är det vi har i Sverige i dag. Ingen ska få äga produktionsmedel. Inga privata företag får finnas. Ingen äganderätt. Ingenting. Sådan är socialismen och den frodas hos tokvänstern i SSU.

Men det slutade inte där. Det hela blev kosmiskt bisarrt när mötesordningen föreskrev att det blev automatiskt streck i debatten om det fanns fem personer av samma kön i talarstolen. Talarna var alltså inte där av intresse, egen fri vilja eller önskan om att få uttrycka sin åsikt som individ – utan bara för sitt kön. En mer grumlig och unken jämställdhetssyn är förmodligen sällsynt. Kvinnor duger bara för sina kön, är SSU:s budskap.

Det här är alltså framtidens socialdemokrater som samlas. Framtidens Mona Sahlin, Pär Nuder och Margareta Winberg. Tokvänstern är det sista Sverige behöver inför 2010 års valrörelse och kommande mandatperioder. Men det är precis det framtidens opposition bjuder på: tokvänster.

Annonser

Ett svar to “Tokvänstern samlas”

  1. Andersson Says:

    Ja det blir väl en röst på moderaterna nästa val igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: