När intoleransen tar över

Vi moderater var störst och flest under årets Pridefestival i Stockholm med över 300 aktiva i både partiet och ungdomsförbundet som öppet visade vårt stöd för allas lika rättigheter och mljligheter i livet. Det är viktigt för oss att ta ställning mot de krafter i samhället som är intoleranta med både våld och hot som metoder för att uppnå sina syften där vissa inte är välkomna. En Pridefestival är en toleransfestival med plats för alla. Därför blev jag och många med mig besvikna när den yttersta vänstern tilläts delta i årets tåg.

Det var på vägen tillbaka från tåget som jag själv uppmärksammade att deltagare med AFA-tröjor med målade budskap om ”Klass mot klass” och en stor fet banderoll med texten: ”Hata rika vita människor” var en officiell del av årets Pridetåg. Jag blev extremt förvånad eftersom det förmodligen inte går att finna mer intoleranta krafter i samhället som öppet får visa sitt hat och intolerans mot andra – på Sveriges största toleransfestival. Bisarrt.

Vissa är inte välkomna i extremvänsterns samhälle. Så enkelt är det. Som tur är jag inte rik men väl vit och människa. Många andra har lyckats skrapa ihop en slant efter långt yrkesliv och skulle sannolikt behandlas på samma sätt homosexuella behandlas i diktaturer som Iran. Det är inte utan att också undra vart gränsen går. Kan vi se nationalsocialister, extremhögern eller för den delen terrornätverk kuta omkring på 2010 års parad med budskap om utrotning, massmord och människohat? Förmodligen.

Jag är liberal i min ideologi med ett konservativt förhållningssätt till samhället. Därför är jag moderat. I mina ögon måste det finnas gränser och skiljelinjer mellan vad som är tillåtet och inte tillåtet. När intolerans, hat och antidemokratiska krafter tar över är den gränsen passerad. Sök tillstånd för en demonstration, skriv en insändare eller dela ut flygblad för era unkna åsikter men håll er borta från nästa års Prideparad. Om inte så borde alla sådana krafter förbjudas från att delta på en toleransfestival. Det är mitt budskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: