Integritet är den enda vägens politik

Det är mycket glädjande att den svenska regeringen väljer att framhäva och prioritera integritetsfrågan som ett led av det svenska ordförandeskapet. Efter inrikespolitiska beslut som inneburit att regeringen och med stöd av opposition som inte invänt nämnvärt i sak saknas förtroende framförallt bland ungdomar när det gäller att värna integriteten. Därför är beskedet viktigt för att skapa trovärdighet inför nästa års val.

Allting handlar om att leverera resultat på området och inte bara snacka. Därför ligger det ett stort ansvar på en i övrigt ansvarstagande regering att ro hem integritetsstärkande åtgärder i EU. Mycket av den lagstiftning, däribland IPRED, har faktiskt kommit från EU som ett paket på posten ivrigt påhejat av länder som Frankrike. Det är dags att öppna ögonen för deras länder.

På många sätt är integritetsskyddet den enda vägens politik för oss moderater det kommande året. Ungdomarna ratade etablerade partiet i valet till Europaparlamentet till förmån för cirkusen Piratpartiet men när statsfinanserna, välfärden och de egna plånböckerna står på spel inför nästa val är läget annorlunda. Då måste vi ta ställning för ett Sverige med visioner för frihet där integriteten är en hörnsten. Det är den enda hållbara vägen.

Läs olika perspektiv på frågan här, här, här och här.

Annonser

2 svar to “Integritet är den enda vägens politik”

 1. Dennis Nilsson Says:

  Vad är det för bakvänd politik där demokratins grundfundament kommer på andra plats?

  Hur vågar man rösta på er. Innan det senaste valet sa ni samma sak, efter att ha vunnit valet så bytte ni ståndpunkt!

  Jag har röstat borgerligt hela mitt liv, i det senaste valet var det den sista gången.

  Det gäller för er att leverera resultat på området och inte bara snacka.

  Att inneha regeringsmakten för maktens egen skull är som när man blir berusad när man druckit för mycket gott. Ni måste lära er sätta gränser för er själva.

 2. Fredrik Says:

  Resultat räknas. Vad levereras fram till nästa val? Det är positivt att du André tar detta på allvar, men jag är inte riktigt lika säker (än) att ledningen gör det på riktigt med lagförslag och röstknapparna…

  EU valet var ett kvitto på hur hur viktig vi medborgare anser den svenska integriteten, nu är det upp till ledningen att agera och visa ny riktning eller se makten försvagas till förmån för ”specialistpartier”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: