Lyxfällan, inte körslaget

Det är anmärkningsvärt att svenska kommuner såsom Nacka hostat upp 250 000 kronor för att sponsra TV4-programmet körslaget. Mitt i brinnande högkonjunktur fattas alla möjliga ekonomiska beslut som skulle platsa i tv-programmet Lyxfällan snarare än Körslaget. När konjunkturen vänder och det blir besparingar i äldreomsorgen, i skolan och i kärnan av välfärden reagerar många och det som var så lockande visade sig vara så fel.

I grund och botten handlar det om att prioritera. Som politiker måste fler våga att välja bort det som inte hör till kommunens uppgift. Att delta i ett musikprogram i tv kanske inte är kommunal kärnverksamhet och huruvida det skulle innebära mervärden och intäkter på längre sikt går aldrig att fastställa. Bara spekulera. Och spekulera – med andra människors pengar som insats – är som bekant ingenting bra.

Därför hoppas jag att någon invånare i Nacka anmäler kommunen till programmet Lyxfällan som förhoppningsvis tar sig an fallet och hjälper med råd. Då skulle vi både lära oss samtidigt som det skulle finnas underhållningsvärde i att kommunalråd tvingas inse enkla ekonomiska principer. Snacka om public service. På riktigt.

Läs mer om det här och här.

Annonser

2 svar to “Lyxfällan, inte körslaget”

 1. Linda Says:

  Det är helt rätt Andre!

  Och helt fel av Nacka som sponsrade körslaget. Beslutet tog dock inte av Nackas politiska majoritet eller församling – utan som ett ordförandebeslut där muntlig avstämning med de andra borgliga hade gjort – av Erik Langby som är kommunstyrelsens ordförande. Om det är så, som han säger, att han blev lurad av produktionsbolaget att betala så bör juridiska åtgärder tas, redovisas och återges – inte användas som verbal bortförklaring.

  Erik är en av få personvalda politiker i Nacka – därför bör hans väljare och moderaternas väljare kräva att sånt här inte upprepas. Dessvärre finns den här typen av tendenser i Nackas maktkorridorer då vi både haft en vingård, en brigg och nu en sponsrad artist i en tv-produktion. De är inte bara slöseri med skattepengar utan också ett negativt inslag i en övrigt välstyrd och frihetlig kommun.

  Läs gärna mer på min blogg om frågan och Nacka.

  /Linda
  Vice ordförande Nacka (m)

 2. Linda Says:

  Men att Nacka skulle vara med i Lyxfällan skulle bara – återigen – vara ett slöseri med skattepengar. Nackas politiker ska fokusera på kärnuppgifterna. Inte tv-program.

  /Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: