Verkligheten visar vägen

Dagens ledare av Anna Dahlberg i Expressen ställer frågan: ”Varför röstar kvinnor vänster?” och även om jag är innerligt allergisk mot den typen av grova generaliseringar så ställs en högst relevant fråga om hur svensk borgerlighet måste flytta fram sina positioner i vissa väljargrupper. Framförallt handlar det om att vinna många som arbetar i offentlig sektor där fördomarna, fackets inflytande och vänsterns järngrepp fortfarande skrämmer många från att rösta på ett parti som i grunden vill låta personalen själva bestämma och frigöra många från vad vänstern kallar för kvinnofällan.

Som deltagare i moderaternas projekt Välkommen till verkligheten har jag i egenskap av fritidspolitiker besökt sjukhus, kvinnojour och förskola med samtal om just arbetssituationen för personalen som arbetar närmst verksamheten. Dessa besök har varit över all förväntan och det har blivit många timmars samtal om arbetssituationen och fördomar mot politiker i allmänhet och moderaterna i synnerhet. Vi moderater har traditionellt sett lämnat walk over till vänstern om just frågor som rör offentlig sektor. Därför ser det ut som det gör också i opionionen. Det är min bestämda uppfattning.

Därför är jag också särskilt glad att Moderata Ungdomsförbundet på vår senaste förbundsstämma antog en hel proposition om ungas situation i offentlig sektor samtidigt som vi tydligt tar ställning för en politik som behandlar det offentligas roll i samhället som arbetsgivare. Framtidens moderater och verkligheten visar vägen. Förmodligen ser vi ett annat väljarmönster i framtiden där svensk borgerlighet vägrar lämna walk over i någon fråga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: