Närmaste vi kan komma evigt liv

Ingen vet egentligen hur många myndigheter som finns i Sverige. Det beror bland annat på hur en myndighet definieras men det beror också att det finns en massiv djungel av myndigheter i vårt land att det helt enkelt inte längre går att hålla räkningen. Handelsflottans kultur- och fritidsråd, Nordiska Afrikainstitutet eller varför inte Polarforskningssekretariatet kan försvinna vilken dag som helst utan att det skulle märkas. Som tur är har alliansregeringen avskaffat en rad myndigheter sedan maktskiftet 2006 men tyvärr inrättas också nya onödiga myndigheter.

Det senaste påfundet är en ny myndighet som ska hålla koll på F-kassan. Inspektionen för Socialförsäkringen, ISF, ska se till att socialförsäkringen är rättssäker och effektiv, heter det så vackert men vilka har koll på ISF som i sin tur granskas av vem då? Riksrevisionen? Det är helt absurt att nya myndigheter inrättas i säkert ädla syften men i ärlighetens namn tenderar statliga verk och myndigheter att leva kvar för alltid. Låt oss minnas Ronald Reagans kloka ord i ämnet: ”No government ever voluntarily reduces itself in size. So, governments’ programs, once launched, never disappear. Actually, a government bureau is the nearest thing to eternal life we’ll ever see on this earth”. Så sant.

Annonser

2 svar to “Närmaste vi kan komma evigt liv”

  1. jespersvensson Says:

    Själv passerar jag dagligen Nämnden för hemslöjdsfrågor på väg till jobbet och undrar varje gång vad de egentligen uträttar för meningsfullt med våra skattepengar. Och ISF!? Är det inte Riksrevisionens uppgift att granska myndigheterna? Behövs det ytterligare en överrock? Trist och förvånande att såna här dumheter kommer från Alliansen.

  2. Johnny C Says:

    90-talet ringde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: