KD är inget för Sydsverige

Debatten om Kristdemokraternas idiotförslag om att förbjuda, reglera och välja statens väg i alkoholpolitiken framför föräldrars och myndiga personers eget ansvar fortsätter alltjämt. Om Göran Hägglund anklagade vänsterkartellen för att spela ”Highway to hell” i högtalarna måtte KD spela Chris Reas klassiker ”Road to hell” när den egna folkhälsopolitiken ska mejslas ut. Därför att det är precis dit förbudspolitik genom historien har inneburit och det är vad den kommer att innebära, för Sveriges i allmänhet och Sydsveriges i synnerhet: ett rent helvete.

Eftersom jag själv bor i Helsingborg ser jag konsekvenserna av en redan förlegad alkoholpolitik med höga skatter, monopol och regleringar redan i dag. Varje dag fylls färjorna med tusentals bilar som är så överlastade med spritflaskor, ölburkar och vinförpackningar att fordonen blir trafikfarliga (!) och välter i rondeller, tippar över i skarpa kurvor och tappar kontrollen på grund av överlastning. Varje helg åker tusentals skåningar över på andra sidan sundet som 16-åringar och promenerar rakt in i vilken krog som helst för dricka hejdlösa mängder alkohol – inte för att det är gott eller särskilt trivsamt utan bara för att de kan. Det där förbjudna lockar och unga människor gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör d v s dricker.

Själv har jag varit på hemmafester där garageportar varit så överfyllda med alkohol efter Tysklandsresor att Systembolagets centrallager bleknar bort i jämförelse. Vem behöver oroa sig för att någonting är stängt, öppet eller ens tillgängligt? Spriten finns två meter från dig hela tiden i det egna hemmet, till följd av just skatterna och monopolet. För unga människor som inte fyllt 18 år och inte orkar åka över till Danmark går det alldeles utmärkt att ringa ett mobiltelefonnumer och 10 minuter senare köps det rysk fulvodka från bagageluckan i bilar i Ystads, Trelleborgs, Helsingborgs, Malmös eller Landskronas hamnar. Dessa ungdomar skrattar åt mig när jag är på debatter på skolor och diskuterar alkoholfrågan, de undrar vilken verklighet jag lever i när jag ens lyfter frågan om Systembolaget. Dit går ingen ändå.

Lite längre upp i Småland går någon slags magisk gräns mellan insmugglad alkohol från Danmark/Tyskland/Polen och hembränt. I det innersta bibelbältet längs Jönköping är KD:s förbudsmentalitet som djupast förankrad och där är inte bara problemen att unga människor dricker för mycket utan också vad som dricks över huvud taget – för det vet inte ens ungdomarna själva ibland. Förbudspolitiken är ett rent helvete på alla sätt för oss som bor i Sydsverige och Göran Hägglund är varmt välkommen vilken dag som helst att hänga med en lördagkväll både i sina egna hemtrakter i någon random källarlokal eller valfri skånsk stad.

Läs mer om KD:s galenskaper här, här, här, här, här, här och här.

Annonser

Ett svar to “KD är inget för Sydsverige”

  1. Mikael Says:

    Har du koll på nån annan forskning på hur man minskar de många miljarderna som är alkoholrelaterade samhällsutgifter?

    Jag får inte reda på nåt annat än pris och tillgänglighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: