Nationaldagstankar

Just nu sitter jag i en bil strax utanför Jönköping tillsammans med Niklas Wykman, förbundsordförande MUF och Gustaf Stenlund, pressekreterare MUF på väg från Skåne till Stockholm. Vi har kampanjat hela dagen i slutspurten på valkampanjen, nu senast i Helsingborg där mottagandet var fantastiskt från många som redan hade röstat på moderaterna. I morgon blir det full kampanj hela vägen fram till vallokalerna stänger och jag tänker göra allt vad jag kan i Stockholm för att moderaterna ska få fler mandat. Men först några nationaldagstankar:

  • I dag är Sveriges nationaldag. Vi kan vara stolta över Sverige på många sätt och det finns all anledning att fira vårt land som haft fred, demokrati och marknadsekonomi under en väldigt lång tid. Mycket kan bli bättre och vi är många politiskt engagerade för ett bättre Sverige. Därför finns det all anledning att faktiskt skänka en tanke och stolthet över att vi alla bor i Sverige.
  • I dag är det också på dagen 65 år sedan Europa inledde sin befrielse från nazismen när hundratusentals unga soldater med livet som insats landsteg vid Normandies stränder under Dagen D. Det blev början på slutet för kollektivismens järngrepp över Europa som också efter kalla kriget fick sitt definitiva slut. Men frihet är inte gratis. Det kostade livet för tiotusentals unga frihetsvänner som slogs för demokrati och frihet. I dag går våra tankar till dessa hjältar.
  • I morgon avgörs Europavalet. I morgon är slutet på början av den valrörelse som väntar inför 2010 års allmänna val till landsting, regioner, kommuner och Sveriges Riksdag. Den som vinner i morgon får medvind. Den som förlorar i morgon har uppförsbacke. Det gäller alla partier. Därför spelar också varje röst roll på valdagen. Det parti som mobiliserar sina egna väljare bäst på valdagen bedömer jag som en vinnare. Vi moderater har den bästa politiken, de bästa företrädarna och den bästa berättelsen om framtidens Europa och Sverige. Därför känner jag stor tillförsikt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: