Välkommen, Gudrun!

Beskedet om att ABBA-legenden Benny Andersson sponsrar kollektivisten Gudrun Schyman som spädde ut vänsterpartiets kommunism med lite feminism och som nu spär ut FI:s feminism med hyckleri  är på många sätt bisarrt. För det första framstår Wanja Lunby-Wedins hyckleri som en promenad i parken i jämförelse. Här har vi tokvänsterns ledande företrädare som i alla dessa år röstat mot sponsring i Riksdagen, som tagit avstånd från privata kampanjbidrag till bl.a. moderaterna och som politiskt på alla sätt motverkat privata donationer till politiska partier men som nu med öppna armar cashar in en miljon kronor från en privatperson. Skämmes!

För det andra så ursäktas allting med att det skulle bero på problem med valsedlar, trots att valmyndigheten själv bestämt förnekat allting som Schyman kräkt ur sig i syfte att försöka plocka politiska poänger och synas under Europavalrörelsen. Valmyndigheten, alla kandidater och samtliga politiska partier följer de spelregler som Riksdagen har beslutat om. Alla är lika inför lagen. Men inte Gudrun Schyman. När de tydliga på förhand angivna spelreglerna inte passar längre så ska dessa kringgås och ignoreras. Det är till och med acceptabelt att hyckla för att slippa desamma. Sådan är tokvänstern.

Jag har inga problem med att Gudrun Schyman eller någon annan politiker tar emot privat sponsring. Det har jag, till skillnad från Gudrun, aldrig haft ett problem med. Tvärtom uppmanar jag att så mycket frivilligt skänkta pengar som möjligt söker sig till politiken eftersom detta är uttryck för yttrandefrihet och möjlighet för väljare att stödja politiker istället för att det politiska systemet göder sig själv. Politiker stödjer andra politiker. Partikollegor och partiböcker går före väljarnas åsikter. Det är risken med enbart offentliga medel. Därför säger jag bara: Välkommen till rätt sida av debatten Gudrun Schyman! Vem vet? Gudrun kanske söker medlemskap hos moderaterna om några år?

Läs mer om sponsringen här, här, här, här, här, här, här , här och här.

Annonser

Ett svar to “Välkommen, Gudrun!”

  1. Liberal David Says:

    Alltså, det känns som om Gudrun Schyman står för någon sorts ”extremfeministisk liberalism” nuförtiden vilket jag inte har någon som helst bekräftelse på men det är känslan jag får.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: