Hellre moderat än pirat #2

På piratpartiets hemsida går det bl.a. att läsa: ”Piratpartiet vill på sikt avskaffa möjligheten att ta patent på läkemedel, men inser att detta kräver införandet av andra system för att finansiera läkemedelsforskningen”. Det är en präktig intellektuell kullerbytta som säger allt om dessa vänsterkrafter som i grunden bara vill driva och uppmärksamma en viktig frågan – utan att presentera ett enda trovärdigt alternativ. Detsamma gäller upphovsrätten som kritiseras starkt men utan alternativ. Vi får också lära oss på samma hemsida att alla patent är felaktiga i sann kommunistisk anda. Retoriken ger ekon från förr och är tydligt vänsterpräglat.

Låt oss fortsätta på samma tema. Piratpartiets tvåa på listan till Europaparlamentet Amelia Andersdotter berättar på frågan om vad hon ska göra med lönen som Europaparlamentariker att: ”Jag har ganska många saker jag skulle vilja donera till utöver Piratpartiet och Ung Pirat […] Attac tycker jag gör mycket bra. Ordfront och Amnesty, Unifem”. Grattis. Stenkastarvänstern ska få pengarna från piraterna att köpa in järnrör, bussresor till kravallmöten och så klart socialistisk propaganda i tidningsform. Det är tydligt att en röst på piraterna är en bortkastad röst på vänsterkrafter i Europa.

Sedan tidigare är det också bestämt att piraterna ska ansluta sig till den gröna vänstergruppen i Europaparlamentet. Det innebär att i 98 procent av alla frågor så kommer piraterna rösta med partigruppen med mer makt till EU, nej till kärnkraften i Europa samtidigt som det öppnar upp för vänsterpolitik inom de ekonomiska frågorna där frihandels- och marknadsekonomivännerna i den borgerliga största gruppen annars dominerar tillsammans med liberalerna. Även här ser vi hur vänsterkrafter gynnas av piraternas eventuella framfart i valet till Europaparlamentet.

Sovjetunionen light är inte bättre bara för att det kommer från Internet. Säg nej till vänsterpolitik och kasta inte bort din röst på söndag. Säg nej till socialdemokrater och vänsterkrafter runtom i Europa. Säg nej till att mer makt flyttas från Sverige till EU inom områden där EU inte ska ha något beslutande. Säg ja till fler jobb, säg ja till ansvar för klimatfrågan, säg ja till mer frihandel. Därför är jag hellre moderat än pirat!

Läs mer om piraterna här, här, här, här, här, här, här, här och här.

Annonser

27 svar to “Hellre moderat än pirat #2”

 1. Jens Says:

  Det är så mycket faktafel i din postning att jag inte orka kommentera allt. Men eftersom du saknar kunskap om vilken grupp Piratpartiet skall tillhöra så kan du läsa om detta på deras hemsida.

 2. Andreas Says:

  Det är helt okej att hellre vara moderat än pirat! Det behövs skilda åsikter, annars har vi ingen demokrati. Piratpartiet kommer att få sina mandat ändå, vilket är en vinst för demokratin och en viktig markering mot den övervakningspolitik som har rådit de senaste åren. Men en värld full av enbart pirater ger ingen hållbar utveckling. Det krävs meningsmotståndare som kan ta till sig av väljarnas kritik och förstå vad som ger Piratpartiet dess framgångar.

  Lögnerna hade du dock kunnat hoppa över. Det är inte bestämd vilken partigrupp PP kommer att ansluta sig till och det vet du mycket väl. Att ljuga i slutet av en valkampanj framstår som desperation, och det kan skrämma bort väljare. Skräm inte bort väljarna, utan upplys dem med goda argument – som sedan omsätts till motsvarande agerande i praktiken. Det är så man bygger förtroende – och det är förtroende som krävs för att förtjäna röster!

  När vi vaknar på måndag får vi se vad Sveriges befolkning tycker om Piratpartiet och dess integritetsfrämjande politik. Jag ser fram emot resultatet, för oavsett resultat är det en seger för demokratin att vi fortfarande kan rösta för förändring.

 3. Anonym fegis Says:

  ”…bestämt att piraterna ska ansluta sig till…”

  Om man är petnoga säger den länkade artikeln inte att det är bestämt att det blir den gröna gruppen, utan den liberala eller den gröna.

  Nemokrati gillar inte heller Piratpartiet, men där är skrämslet att de utyan tvivel kommer att ansluta sig till just den liberala gruppen:

  http://komigenuva.wordpress.com/2009/06/04/piratpartiet-neutrala-liberala-federala-fadderalla/

  Kan inte bloggosfären ta sig samman och enas om hur onda piraterna är, och på vilket sätt?

  Enligt piraterna själva är de för övrigt mot Lissabonfördraget, just för att de är emot att centralisera makt till EU. Stämmer inte det?

 4. DanceK Says:

  Hej igen.

  Nu ska vi se… har jag tolkat dig rätt här:

  Stycke 1:
  1) Piratpartiet = Patent/Upphovsrättsmotståndare
  2) Patent/Upphovsrättsmotståndare = Socialist
  3) (Underförstått) Socialist = Dåligt

  Stycke 2:
  4) Att ge pengar till Attac, Ordfront m fl är att ge pengar till våldsamma upplopp och vänsterproparganda.

  Stycke 3:
  5) PP i EU-parlamentet kommer att rösta med Gröna Vänstergruppen
  6) Gröna Vänstergruppens vurmar för mer makt åt EU, nej till kärnkraften, och ”vänsterpolitik” inom handeln.

  Stycke 4:
  7) Vänsterpolitik ger färre jobb, mer makt till EU, tar inte ansvar för klimatfrågan, och är mot frihandel…?

  Med dessa tolkningar som utgångspunkt, här kommer några reflektioner:
  1) Helt korrekt.

  2) Knappast. Det finns även ”högertänkare” som anser att patent är skadligt för utvecklingen. (Orkar inte söka upp referenser just nu, men gör det naturligtvis på begäran.) Om inte annat så står patenttanken i konflikt med idén om fri konkurrens.

  3) Detta är givetvis en för stor fråga för ett enda blogginlägg, men är man redan moderat, klingar detta givetvis sant. Om man hänger på vänsterkanten, så blir man knappast övertygad. Själv var jag moderat innan jag blev pirat.

  4) Vet inte så mycket om dessa organisationer, men jag misstänker att de gör mycket annat än att kastar sten…?

  5) Om ingen annan erbjuder ett bättre alternativ ja. Om bara Ni fina konservativa kunde slå ett slag för våra frågor, skulle Ni få piratrösten istället.

  6) Jag är ingen expert själv, men en företrädare för den rörelsen skulle förmodligen inte hålla med dig. Ffa inte om ”mer makt till EU”-biten.

  7) En socialist skulle förmodligen skratta högt. Men jag kan inte vara säker.

  MVH
  DanceK the Pirate

 5. Adam Says:

  Inget parti är klockrent, inte ens moderaterna. Jag är i normala fall moderat men nu röstar jag på PP. JAg gör det av en enda anledning; jag vill inte vara övervakad, inte någonstans och inte på något vis. Är man övervakad är man inte fri, det borde du veta som liberal.
  Mer makt till EU hit eller dit är totalt ointressant eftersom det är en mycket liten fråga i jämförelse med de grundläggande mänskliga rättigheterna. Om det är Sverige eller EU som beslutar att jag ska vara övervakad gör mig lika förbannad.

 6. André Assarsson Says:

  Jens,

  Det har framgått väldigt tydligt att det är den Gröna gruppen som gäller. Dessutom är det nästan ännu värre att inte leverera besked alls på förhand om vilken grupp partiet ska tillhöra. Snacka om att köpa grisen i säcken som väljare. Att vakna upp den 8 juni med pirater som väljer att ansluta sig till precis vad som helst i 98 procent av alla frågor är rena lotteriet.

 7. André Assarsson Says:

  Andreas,

  Jag har hänvisat till källa med ljudupptagning från Piratpartiets förstanamn som tydligt deklarerar sin ståndpunkt. Att i efterhand kalla det för ”lögn” är tveksamt. Det är helt OK att ändra sig eller på annat sätt deklarera uppfattningar som byts med jämna mellanrum men jag kan inte dra någon annan slutsats än att det blir Gröna gruppen för PP.

  Dessutom; om det nu i efterhand skulle visa sig att man inte alls tagit ställning eller bekänt färg så är det som sagt nästan ännu värre. Väljarna ska alltså köpa grisen i säcken eftersom PP ändrar sig hela tiden under valkampanjen om var man hör hemma. Seriöst. Verkligen.

 8. André Assarsson Says:

  Anonym,

  Det spekuleras onekligen vilt fram och tillbaka hela tiden med olika odds olika dagar på var egentligen PP ska hamna någonstans. För mig är det oroväckande att inte lämna besked till väljarna. Vi moderater var väldigt tydliga inför förra riksdagsvalet att forma Allians för Sverige så att väljarna på förhand vet precis vilka våra samarbetspartier är. Den här gången är vi öppna med att vi ansluter oss till den största partigruppen i parlamentet, den borgerliga EPP-ED-gruppen. Piraterna är svaret skyldigt, vad blir det egentligen?

 9. Keep on Balping » Hellre pirat än moderat #2 Says:

  […] André Assarsson, MUF, bloggar igen mot pirtatparitet. Han måste ljuga lite för att skrämma läsarna. “Sedan tidigare är det också bestämt att piraterna ska ansluta sig till den gröna vänstergruppen i Europaparlamentet.” Alla andra klagar på att PP inte kan säga vad de vill, att de inte kan ge besked på vilken grupp det kommer att tillhöra, det vill säga alla utom André för han vet, det blir det gröna, att vänser krafter gynnas av PP att PP kommer att vara för mer makt till EU. Nu skall vi vara klara på att PP fastanar inte in din två dimintionella värld. […]

 10. André Assarsson Says:

  DanceK,

  Vi får ju alla dra våra egna slutsatser av dessa uttalanden men vi kan lugnt konstatera att piratpartiet knappast är ett borgerligt sinnat parti då precis allting annat talar för en vänstervriden syn på saker. Det finns inte någon utanför Ung Vänster eller möjligen delar av SSU som skänker stålar till ATTAC (som ju var med i Göteborg 2001 och förstörde halva Avenyn) eller för den delen Ordfront där vi moderater tillsammans med alla andra borgerliga hängs ut som ondskan själv på jorden.

  Vad gäller patentdiskussionen så kan jag ge dig att det så klart finns olika uppfattningar även bland borgerliga politiker men faktum kvarstår; borgerligheten är överens om att patent är viktigt och ska skyddas i lagstiftning för att främja utveckling och ny teknik. En kraftig majoritet på vänsterkanten som hatar äganderätt skiter i densamma.

 11. Jerker Montelius Says:

  Du som vet kanske kan lämna besked om vilken partigrupp moderaterna kommer att ansluta sig till nu när det ser ut som EPP-ED spricker. Brittiska Tories och en del andra kommer att starta gruppen European Conservatives (EC).

  ”Snacka om att köpa grisen i säcken som väljare.”

 12. André Assarsson Says:

  Jerker,

  Eh? Va? Att Brittiska Tories lämnar EPP-ED är bestämt sedan långt tidigare och påverkar över huvud taget inte moderaternas beslut och inställning att fortsätta ingå i den konservativa partigruppen. Givetvis kan allting hända efter valdagen och vänstern kan ta precis alla platser, då blir det ingen borgerlig partigrupp men oddsen för det är ungefär lika höga som att piratpartiet ska lämna ett klart besked till väljarna.

  EPP-ED är den största partigruppen i parlamentet. Enligt alla opinionsundersökningar runtom i Europa förväntas inte maktläget förändras nämnbart utan borgerligheten _förväntas_ bibehålla majoriteten i parlamentet. Därför kan vi lugnt räkna med att moderaterna fortsätter att ingå i densamma. Det är så ärligt svar något parti kan lämna – till skillnad från piraterna som inte vet alls.

 13. Tomte Says:

  Så det är fel att inte namnge grupp man kommer tillhöra, trots att det inte är spikat vilka grupperingar som kommer finnas? Check.
  Det är alltså lika fel att välja att rösta på ett parti som fokuserar på ett par enstaka frågor istället för att hyckla runt med några halva procentenheter hit eller dit och sedan inte uppfylla vallöften. Det skulle även vara rätt att bry sig om partier som underminerar sina egna förtroende genom att påstå att de är för integritet samtidigt som all nuvarande gammelpolitik påvisar raka motsatsen.

 14. André Assarsson Says:

  Tomte,

  Låt oss formulera frågan enklare för väljarna. För det här är en relevant fråga. Många av mina vänner som både tidigare röstat på moderaterna men också piratpartiet i förra riksdagsvalet känner stor oro inför densamma. Men låt oss ställa frågan: Givet dagens existerande partigrupper, vilken skulle Piratpartiet ansluta sig till? Det ger åtminstone ett ärligt svar på en inriktning på den politik som ska bedrivas i alla andra frågor än just integritet- och Internetfrågor i Europaparlamentet. Vi väntar på besked.

 15. Johan Says:

  Du missar en viktig poäng André, och det är att en röst på Piratpartiet för mig, inte är så mycket en röst på (eller för) något eller någon, utan är snarare menad som en spark i r*ven på etablerade partier.

  För övrigt så är det intressant hur fel du har kring patentfrågan. Avskaffande av patent hade hindrat företag att använda statliga (juridiska) medel för att hindra andra från att konkurrera med motsvarande produkter. Man förlitar sig istället på ett system där den fria marknaden får råda. Först till marknadsföring och varumärkesbyggande vinner. Låter otroligt kommunistiskt, eller hur André?

 16. Freedom Says:

  @ André

  Du har väldigt liten koll på PP tyvärr. Hur förklarar du det faktum att de flesta klassiska liberaler samt libertarianer röstar på PP om de nu är så vänster som du vill låta det som? Och hur kan du som moderat rösta på ditt moderparti efter att de röstat för integritetskränkande lagar stup i kvarten?

  ”Sovjetunionen light är inte bättre bara för att det kommer från Internet.”

  Det är EU som påminner om Sovjet, där lagar centralstyrs och där man skiter i länders suveränitet. Som liberal borde man verka för ett EU-utträde samtidigt som man verkar för frivilliga avtal länder emellan om frihandel.

 17. Johnnie Says:

  André…du hycklar lika mycket som de övriga. ”låt oss formulera frågan enklare för väljarna” skriver du, men svarar sen inte ens för fem öre på själva frågan. Erkänn, du vet inte ens själv. Du vet inte ens själv vad du står för politiskt, eftersom ditt parti inte gör det. Jag kan höra partipiskan vischa förbi, typ ”KA-PISCH”, så är det bara. Uppenbarligen är du enbart i politiken för pengarna, för själva politiken gr du blanka fan i, demokrati..pff…det är förlegat, och ska med all rätta försvinna (som jag underförstått det utav vad du skriver/inte skriver).
  Du liksom de flesta utav våra sittande politiker (notera, inte ALLA, men de flesta) är bland det värsta drägget i vårat avlånga land. Ljuga sin egen befolkning rakt upp i ansiktet gång på gång enbart för makten och pengarna så att ni sedan kan fly landet när det går under.
  Jag röstade moderat förra riksdagsvalet, kan jag få tillbaka min röst tack ?

 18. DanceK Says:

  ”Det finns inte någon utanför Ung Vänster eller möjligen delar av SSU som skänker stålar till ATTAC…”

  Kan hända. Men kom ihåg att det där är PP:s ANDRA namn. Förstanamnet C Engstöm har ett förflutet inom Folkpartiet. Så vare sig man är vänster och höger så har vi både sött och surt. ;)

  ”Vad gäller patentdiskussionen så kan jag ge dig att det så klart finns olika uppfattningar även bland borgerliga politiker men faktum kvarstår; borgerligheten är överens om att patent är viktigt och ska skyddas i lagstiftning för att främja utveckling och ny teknik.”

  … försöker Du säga att en och annan borgare är mot patenträtten, men ideologiskt går patenträtten hand i hand med borgerligheten? I så fall är det ett kategoriskt påstående som jag starkt vänder mig emot.

  ”En kraftig majoritet på vänsterkanten som hatar äganderätt skiter i densamma.”

  Nu finns det ju avgörande skillnader mellan immaterialrätt (upphovsrätt, patenträtt) och materialrätt (äganderätt). Jag vill bland annat tipsa om läsning på FreeTheMind: http://freethemind.blogspot.com/2006/07/skilj-mellan-gandertt-och.html

  Att blanda ihop de två är ett misstag, som bl a KD envisas med att göra. Persoligen tror jag att det är deras försök att vrida sig ur den kniviga fildelningsdebatten.

  Och åter igen. När du har socialism=dåligt som utgångspunkt, blir Din blogg endast meningsfull för den som redan håller med. (Det som jag tror kallas ”att predika för kören”.) Vill Du att Din skrivning skall betraktas som inlägg i debatten, föreslår jag att Du utgår från universella värden istället.

 19. anonym Says:

  ja absolut Andreas jag håller med, för dom stackarna i Afrika som inte har råd att betala patent för att börja producera tuberkulos, malaria medicin och andra nödvändiga preparat som skulle göra deras vardags liv bättre och sänka priset på medicin i landet, inte heller ska dem få bygga upp en naturvänlig infrastruktur utan att betala miljarder med kronor efter all exploatering större delen av européerna har begått på landet under hela 1200-1800 talet, sen ska dom inte få bygga kraftverk för att kunna använda oljan och kolen som finns på kontinenten. vakna! patent skadar mer än det främjar, om vi är mer fria med patent så skulle den där super El-bilen som kan ersätta oljedrivna fordon, el kraftverket som producerar mer el än den kostar att driva, rymdstationen, manbåsen, superdatorn och bättre världshälsa vara sanning, men istället hålls patener tillbaks i förmån för olika företag som ska tjäna pengar, madens dem hämmar global utväckling för ett vinstsyfte, självklart behövs det pengar för att konstruera allt men mycket av det skulle kunna konstrueras ihop av olika ingenjörer och uppfinnare som är intresserade, men nu blockeras på grund av att patenerna kostar flera miljoner och sedan kostar det lite till att skaffa patent på vad du uppfunnit.

 20. anonym Says:

  skulle även villa tillägga att dom som äger den ordinarie patenten självklart ska ha en del av kakan när ny produkt är färdig utvecklad allt annat vore bara konstigt.

 21. Lars Says:

  snälla borglighetens förträfflihet vet vi vad den slutar……….?

 22. Carl Svanberg Says:

  Att så många klassiska liberaler och nyliberaler röstar på Piratpartiet bevisar bara att de är totala förrädare till kapitalismen.

 23. Fredrik Says:

  Attac blev friade från stenkastning och våld under Göteborgskravallerna 2001. De fick senare även breöm för att de faktiskt försökte göra något åt våldet och inte bara snacka om det som vissa politiker.

  Se http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/3816

 24. Freedom Says:

  @ Carl Svanberg

  ”Att så många klassiska liberaler och nyliberaler röstar på Piratpartiet bevisar bara att de är totala förrädare till kapitalismen.”

  När liberaler var emot slavhandeln fanns det liknande tongångar från de konservativa. Att vi är förrädare av nationen och som är motståndare till kapitalismen. För hur ska man ha en lukrativ bomullsodling utan massa svarta slavar? Att du beskyller oss liberaler för att förråda kapitalismen ser jag enbart som ett positivt tecken. För i sanningens namn så är både patent och upphovsrätt det mest oliberala av allt, dvs tillfälliga statligt utfärdade monopol vars enda syfte är att göra en elit rik. Och med tillägget att både patentet och upphovsrätten inskränker på kapitalismens grunder, dvs äganderätten och yttrandefriheten. Du kanske borde titta dig i spegeln när du beskyller andra för att förråda kapitalismen?

 25. Locutus Says:

  Ett kapitalistiskt sovjet med större övervakningsmöjligheter (som storföretagen tillsammans med europaparlamentet vill skapa) är väl inte bättre än ett kommunistiskt?
  Detta inlägget är ett skämt va?

 26. Locutus Says:

  Ska vi för övrigt snacka klara besked, så fanns det nog inte en arbetare som röstade på moderaterna i riksdagsvalet, som idag inte känner sig lurad.
  Fast som sagt, din blogg kanske bara är sarkastisk på en väldigt djup nivå?

 27. alvaro Says:

  Men moderaterna är ju de verkliga piraterna. Ni stödjer ett samhälle där det gäller att först och främst maximera vinster, oavsett hur det går med miljön eller löntagarnas välbefinnande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: