Blandade bilder

DSC01104Migrationsminister Tobias Billström gästade Helsingborg förra veckan.

DSC01107Utdelning av Hökmarkbroschyrer i Skåne.

DSC01108Piratbild med en moderat när Marcus Bandstein ironiserar om den lila vänstern.

DSC01109Kalmars splitternya kraftvärmeverk som snart är klart.

DSC01112Här åker jag över Ölandsbron. Vid överfarten passade jag på att Twittra genom att ställa frågan hur många bultar Ölandsbron har och jag fick mängder av svar från alla möjliga. En fråga som berör. En annan reflektion: bron har inga avgifter med en marknadsekonomisk lösning som Öresundsbron. Det  märktes.

DSC01119Bodde över på Hotell Skansen på Öland som har världens största whiskysamling med över 900 olika sorters whisky. Den dyraste flaskan där kostade över 60 000:-. Jag smakade sex olika sorter dock vid en mer studentanpassad prisklass.

Annonser

2 svar to “Blandade bilder”

 1. Marcus Friberg Says:

  ”Lila vänstern”: det var inte vad Piratpartiet – genom partiledare Falkvinge – gav uttryck för i veckans nummer av Fokus.

 2. André Assarsson Says:

  Marcus,

  Jag noterade den artikeln och har själv haft förmånen att träffa Falkvinge i Lund för två år sedan i samband med en talarkväll där. Vi hamnade ganska snabbt i debatt om synen på fildelning. Detta utifrån ett MUF-perspektiv eftersom han själv har bakgrund där. Men jag köper inte alls den ideologiska utgångspunkten.

  Det är knappast ”ultrakapitalistiskt” eller ”höger” över huvud taget att förespråka avskaffande av patentlagstiftning, omfattande sponsring av forskning med skattemedel eller för den delen styckad upphovsrätt som är en viktig del av marknadsekonomin. En viktig äganderätt sedan 1800-talet som skyddar egendom. Detta vill man helt kasta i sjön.

  I mina ögon är Piratpartiet ett vänsterparti eftersom synen på ägande är _helt_ urskiljande från både liberal och konservativ syn på densamma. Eftersom antalet frågor är så få som presenteras med ställningstagande går det inte att göra djupare analyser men de få politiska besked som finns pekar rakt ut åt vänster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: