Om moderata skattehöjare #2

Häromdagen reagerade undertecknad på att skatten höjs i Helsingborg. Det är naturligtvis en besvikelse och ett politiskt misslyckande från moderaternas sida att inte hålla emot alla krav på att rota i människors plånböcker när futtiga 22 mnkr ska finansieras i en budget på ca 5 miljarder kronor. Flera har stannat mig på stan och hojtat till om att de sett mig i tidningen med nickande resonemang om besvikelse över att kommunen satsar för mycket pengar på ”onödiga politiskt korrekta saker” och ”dumma projekt”. Jag förstår frustrationen.

Särskilt övertygad om att vi i ungdomsförbundet har rätt blir jag när jag tar ta del av statistiken på Helsingborgs Dagblad där 47 procent anser att ”Kommunen måste väl hålla igen som alla andra” med nej till sänkt skatt och då har hela 752 st. svarat på frågan vilket får anses vara många för en landsortstidning som HD. Till det svarar 3 procent ”Vet inte” vilket ger dött lopp mot att höja skatten i kommunen. Trots detta finns inte ett enda parti i fullmäktige som svarat mot opinionen. Inte ett enda som kan casha in hälften av alla röster i den här frågan. Visst bör vi alla ta olika nätundersökningar med en nypa salt men det är ändå talande för hur debatten förs. Det har aldrig varit och det är aldrig fördelaktigt att rota i människors plånböcker. Man vinner inga val på höjda skatter – om det inte uppfattas som den absolut sista utvägen någonsin. Då köper jag också den finansieringsformen eftersom allt annat vore ansvarslöst.

Några har reagerat över att kritiken från MUF varit ganska hård i den här frågan. Ingen har haft synpunkter på att den varit för hård men låt oss påminnas om Moderata Ungdomsförbundets centrala uppfattning om skattehöjare. Tillått mig citera Niklas Wykman, förbundsordförande om synen på moderata skattehöjare: – De borde kallas till kvartssamtal under konferensen, säger han och konstaterar att de svikit partiets uppgift.
– De borde göra något annat än ägna sig åt politik.
Några sådana krav har inte riktats i Helsingborg och jag ser ingen anledning att peka finger på någon särskilt kommun i sådana här lägen. Skattehöjningar och valsvek drabbar tyvärr partiet tillräckligt illa i längden när väljarna går till vallokalerna att lärdomen dras den hårda vägen istället.

Nu tänker jag kampanja ännu hårdare, prata med ännu fler människor och vara ännu mer aktiv som moderat i Helsingborg för att på alla sätt och vis överbrygga och kompensera snedsteget från våra ledande politiker. Det är trots allt vi som kampanjorganisation som har den möjligheten att berätta vår berättelse om framtidens Sverige som möjliggör fortsatt maktinnehav runtom i landet. Så är det med moderata skattehöjare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: