Insändarsvar i dagens City Helsingborg

I dagens utgåva av tidningen City Helsingborg (läs gärna hela artikeln här) svarar undertecknad tillsammans med Joel Berg, ordförande Helsingborg MUF på en insändare som beklagar sig över att staden skräpas ned av klistermärken. Det är naturligtvis tråkigt när klistermärken sätts upp och personligen ska jag göra vad jag kan för att det inte ska återupprepas. Efter en diskussion om det och vikten att undvika att bli som Ung Vänster är jag övertygad om att det här var första och sista gången. Det glädjer mig att medborgare hör av sig och uppmärksammar fel hos politiker och ungdomsförbund. Det är ett tecken på att den granskande makten fungerar.

Om själva insändaren i sak kan jag emellertid tycka att den är märkligt formulerad. Jag har svårt att se kopplingen mellan vårt politiska arbete mot extremistiska idéer på den yttersta vänster- och högerkanten och enskilda nedskräpningsmisstag på kampanj från vår sida. Det finns hundratals krafter i städer som skräpar ned med reklam, utdelning, jippon, events, idrottsarrangemang och företag. Sådant händer och bör skärpas till för att undvika onödig nedskräpning i samband med det. Däremot finns det bara ett gäng extremister. Människor som uppbär idéer som är ansvariga för två världskrig, fattigdom, svält och elände varhelst i världen dessa idéer praktiserats. Deras idéer ska övervinnas med våra argument.

Till sist: att insändarskribenten inte skulle rösta på moderaterna i alla val utom kommun- och landstingsvalen bara för att det finns enskilda klistermärken från en enskild kampanj där enskilda medlemmar gjort misstag köper jag inte. En sådan skribent skulle aldrig rösta på moderaterna från första början utan vill i grunden bara markera sitt missnöje mot antingen oss eller det politiska systemet. Den uppfattningen är jag alldeles övertygad om. Därför att misstag, vissa långt mycket värre än detta, har samtliga svenska partier begått bara den här mandatperioden men ändå finns det hundratusentals röstande till dessa partier. I grunden därför att det handlar om 1) hur hanterar man ett misstag 2) finns det något i partiets politik som gör att misstaget begåtts 3) vad vill partiet göra för att hindra att sådana misstag återupprepas.

Så här ser det ut i dagens City Helsingborg:

City_Hbg090519

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: