Därför kryssar jag Gunnar Hökmark

I morgon öppnar förtidsröstningen i valet till Europaparlamentet. Kanske inte helt oväntat röstar jag på moderaterna och jag är fast i min övertygelse att kryssa Gunnar Hökmark på moderaternas valsedel. Det gjorde jag också redan för fem år sedan, 2004, när jag för första gången fick rösta i valet till Europaparlamentet och jag fick mest valuta för det krysset än vad någon annan kandidat kunde erbjuda. Den här gången kryssar jag Gunnar Hökmark igen i grunden av samma skäl men också för att Europa i ännu större utsträckning behöver en stark inflytelserika redan etablerad idékraft som på allvar kan förändra EU. Därför kryssar jag Gunnar Hökmark:

 1. Gunnar Hökmark är Europaparlamentets mest idéburna politiker som fast förankrad i den liberala och konservativa idétraditionen driver en agenda med tydlig färdriktning. Varje väljare vet exakt vad han eller hon får för sitt kryss eftersom det ständigt finns en tydlig färdväg till ett friare Europa där vi alla bestämmer mer och politiker mindre. Ingen annan kandidat har i så många decennier osvikligt och odelat varit frihetens främsta vän både i med- och motgång.
 2. Gunnar Hökmark är den mest etablerade kandidaten med störst möjligheter att förändra EU i rätt riktning. Många kandidater är otroligt bra men ingen har större möjligheter än Gunnar Hökmark att faktiskt leverera de kommande fem åren. Som sittande Europaparlamentariker sedan 2004 och numera vice ordförande i den största partigruppen EPP-ED är kontakter, nätverk och förtroende en avgörande del för möjligheterna att faktiskt gå från ord till handling. Att den där fina texten i valbroschyren blir verklighet är faktiskt det enda som spelar roll för mig som väljare.
 3. Gunnar Hökmark är en trogen vän till den vardag jag är bekant med. Som Europaparlamentariker är det viktigt att aldrig tappa kontakten med verkligheten och ständigt påminnas om den verklighet väljarna lever i med allt vad det innebär. Som skåning, hedersordförande i Moderata Ungdomsförbundet en av parlamentets mest flitiga politiker på Internet med Twitter, Bloggy och Facebook som en naturlig del i arbetet så är Gunnar Hökmark bekant med den vardag jag kan identifiera mig med. Det spelar faktiskt roll om ens politiker bor i Luleå eller i Ystad om veckorna och vilken bakgrund densama har.
 4. Gunnar Hökmark är förstanamn på moderaternas valsedel. Detta spelar också roll för min del eftersom den andra kandidaten jag värnar på valsedeln är Christofer Fjellner som jag på alla sätt också vill se i parlamentet. Ett kryss på förstanamnet blir därmed också ett kryss på valsedeln som den ser ut i sin helhet i dagsläget. Alla andra kryss är förändringar till någonting annat som ingen vet förrän kryssen är räknade. Vi kan räkna med att moderaterna tar minst 4 mandat till Europaparlamentet och i mina ögon med största sannolikhet 5 eller 6 mandat, vilket skulle göra att vi från Hans Wallmark eller Christofer Järkeborn till Gunnar Hökmark skulle få den bästa EU-listan någonsin för moderaterna.
 5. Gunnar Hökmark är den enskilt starkaste kraften mot svensk socialdemokrati och europeisk socialism i Europaparlamentet som på alla sätt måste hållas kort i omröstningar, förarbeten och i det politiska arbetet i övrigt. För mig är det viktigt att min Europaparlamentariker både har möjligheterna och modet att i alla lägen bedriva en aktiv moderat politik mot socialismen i Europa. Detta har Gunnar Hökmark bevisat bl.a. genom att lyckas driva igenom införandet av en minneshögtid för kommunismens offer i Europa tillsammans med kollegor som levde bakom den sovjetiska järnridån men som nu är EU-parlamentariker. Vi får aldrig glömma att aktivt ta strid för våra idéer och mot deras förslag som ger ekon från en annan tid. Det är trots allt Gunnar Hökmark som ständigt påminner om historien och att : ”Vi har rätt och de har fel!”

eugunnar

Annonser

2 svar to “Därför kryssar jag Gunnar Hökmark”

 1. Fredrik Says:

  Inte helt oväntat placerade sig Hökmark högst upp. Leve friheten!

 2. Hökmark om EU2020 « Frihet är inte gratis. Says:

  […] kan konstatera att mina anledningar och mitt personkryss i Europaparlamentsvalet förra året ger mycket politisk hårdvaluta tillbaka. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: