Om Twitter

Många hyllar de sociala medierna som demokrativerktyg och ökad dialog mellan politiker och medborgare. Om detta finns det mycket klokt sagt och vi kan utan tvekan konstatera att vi ser en ny värld. I vanlig ordning gäller det att dra fördel av teknik och utveckling på bästa sätt genom att sänka de politiska trösklarna för mer samtal, mer kontakt och ökad dialog. Så var det med radion, så var det med tv:n och så är det med Internets ständigt nya möjligheter. Men allt på nätet är inte guld som glimmar.

Verktyget Twitter sägs kommit igång på allvar i samband med Obamas presidentvalskampanj och därefter många republikanska politiker som i allt större utsträckning sett potentialen. På sätt och vis är Twitter väletablerat inom amerikansk toppolitik medan Europa kommit igång senare. Häromveckan introducerade Region Skåne verktyget till sitt fullmäktigesammanträde, många av EU-parlamentarikerna och riksdagsledamöterna finns där och en särskild Twixdagen-sajt är skapad.

Men enligt en ny undersökning visar det sig att 6 av 10 ratar Twitter med bara 40 procent som behåller tjänsten efter en månad, jämfört med Facebooks 70 procent är det anmärkningsvärda siffror. Samtidigt är möjligheten till tvåvägskommunikation liten. I det massiva Twitterflödet är det inte lätt för den enskilda medborgaren eller väljaren att höras. Ännu färre har ens ett konto där. Samtidigt sänker det som sagt trösklarna jämfört med andra alternativ.

Annonser

Ett svar to “Om Twitter”

  1. Martin Tunström (s) Says:

    Jag har i alla fall implementerat SSU Helsingborgs twitterkanal på nyhetsavdelningen på SSU Helsingborgs hemsida, kan ses till höger om artiklarna:

    http://www.helsingborg.ssu.se/nyheter-mainmenu-38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: