”MUF trötta på extremisterna”

I dagens Helsingborgs Dagblad och tidningen City Helsingborg uttalar jag mig med anledning av den oroväckande trenden i Skåne där extrema höger- och vänstergrupper sprider propaganda på skolorna. Eftersom Moderata Ungdomsförbundet vill agera direkt så kommer det att bli många samtal och kampanjer framöver i just Helsingborg om vikten av att hålla rent mot politiska krafter som genom historien inneburit elände både för människor och samhälle.

Särskilt viktigt är det att vi som etablerade partier löser de samhällsproblem som människor upplever i sin vardag. Om samhällsproblemen blir lösta blir extrema krafter överflödiga och ointressanta. Därför är det särskilt viktigt att också besöka skolor, samtala med människor och lyssna in vad som måste åtgärdas från politiskt håll. Om politiker stoppar huvudet i sanden kommer problemen bara att fortsätta. Helsingborg, Skåne och Sverige förtjänar bättre.

Intervjun i Helsingborgs Dagblad finns här.

Intervjun i City Helsingborg finns här (s. 10).

Annonser

6 svar to “”MUF trötta på extremisterna””

 1. Simon Says:

  hur vet man när ni kommer till ens skola? så att man inte missar det.

 2. Karl Kapitalist Says:

  Är du på riktigt? Jag kan tala om för dig att din naiva partipropaganda inte fungerar. Frånvaron av kommetnarer på din blogg kanske indikerare det?

  Du borde dumpa sossemoDDRaterna och skaffa dig nån slags ideologi istället!

 3. Mr. Hellström Says:

  ”Eftersom Moderata Ungdomsförbundet vill agera direkt så kommer det att bli många samtal och kampanjer framöver i just Helsingborg om vikten av att hålla rent mot politiska krafter som genom historien inneburit elände både för människor och samhälle.”

  Problemet är ju att man genom att stödja välfärdsstaten, EU, miljöregleringar, skatter etc. gör sig till en motståndare till friheten. Därigenom blir kritiken gentemot diverse grupper vingklippt (för att inte säga hyckleristisk) i o m att man väljer att acceptera deras grundpremisser från början.

  ”Särskilt viktigt är det att vi som etablerade partier löser de samhällsproblem som människor upplever i sin vardag.”

  På vilket sätt kan politiker lösa problem?

 4. André Assarsson Says:

  Karl,

  Vilket trovärdigt och slagkraftigt inlägg med påståendet utan ett enda argument. Vi moderater vilar på en tydlig ideologi om människors självbestämmande och ett samhälle där alla är välkomna och delaktiga. Detta står i direkt konflikt med extremisternas exkluderande idéer.

 5. André Assarsson Says:

  Hellström,

  Genom att lösa samhällsproblemen såsom ungdomsarbetslöshet, utanförskap och andra frågor som gör att unga människor söker alternativ i frustration över situationen kan vi undvika extrema krafter. Det ska inte finnas ett behov av att söka sig till idéer som varken löser problemen eller för den delen hör hemma i en demokrati.

 6. Mr. Hellström Says:

  ”Genom att lösa samhällsproblemen… ”

  Det är oftast politiker som skapar samhällsproblem (t.ex. genom regleringar, statlig kontroll av sjukvård, utbilding, penningväsendet etc.), så jag tror inte vi kan sätta vår tilltro till politiker vad gäller problemlösande.

  ”Det ska inte finnas ett behov av att söka sig till idéer som varken löser problemen eller för den delen hör hemma i en demokrati.”

  MUF står för välfärdsstaten, EU, miljöregleringar, skatter etc. Dessa saker löser inte problem, utan skapar bara fler (precis som politiska projekt och åtgärder brukar göra!). Genom stödjandet av dessa saker ställer man upp på sina motståndares grundprinciper, vilket gör ens kritik märkbart mindre slagkraftig, samtidigt som man vänder sig emot friheten som sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: