Talarkväll hos Helsingborg MUF

I kväll gästar jag Helsingborg MUF som talare på temat: ”Rättvisemärkt – en konsumentbluff?”. Det kommer att bli en intressant kväll med diskussion kring vad som egentligen är en bra utvecklingspolitik och vad som är en dålig väg för världens fattiga. Min uppfattning är att konsumenter bär ett stort ansvar och att olika intressegrupper har ett ansvar att informera om vad deras produkter innebär. Redan har ca 25 personer anmält sig till talarkvällen. Så här ser inbjudan ut inför i kväll:

Varje dag röstar vi konsumenter i matbutikerna när vi gör våra val. Det som vid första anblicken verkar vara en oskyldig och hederlig marknadsföring av rättvisemärkta produkter kan istället vara vår tids största konsumentbluff.

Hjälper kaffepaketet i butiken fattiga bönder i Centralamerika? Stödjer ekonomisk forskning på området Rättvisemärkt? Har ansedda tidningar som The Economist och The Wall Stret Journal fel i sin svidande kritik mot organisationen Rättvisemärkt? Är slutna gränser och protektionism rätt väg för att skapa rikedom för andra?

Under kvällen presenterar André Assarsson, 1:e vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet sin syn på Rättvisemärkt och vilka idéer som organisationen vilar på. Vi kommer också få en inblick i vilka som är involverade i märket och vilka uttalanden som gjorts. Missa inte en intressant kväll om vad som mycket väl kan vara vår tids största konsumentbluff!

andre_vs_fairtrade1

Annonser

4 svar to “Talarkväll hos Helsingborg MUF”

 1. Marcus FRIBERG Says:

  Kvällen var visst enbart till för medlemmar, vilket utesluter min närvaro.

  Det är ett intressant ämne, ständigt på framväxt i debatten, vilket kräver en fördjupad diskussion.

  Lycka till i kväll!

 2. Erica Says:

  Hoppas allt går bra! :)

 3. Victor Malm Says:

  Vore intressant om du kunde länka till några av artiklarna. The Economist svider hårt för studentplånboken så jag läser inte den regelbundet.

 4. André Assarsson Says:

  Victor,

  Absolut. Kolla in http://www.economist.com/business/displaystory.cfm?story_id=8380592

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: