MUF säger nej till höjd skatt

I dag skriver undertecknad tillsammans med Joel Berg, ordförande Helsingborg MUF att höjd skatt i Helsingborg leder fel och är orättvist. Detta som ett led i arbetet med att säga ifrån till moderatledda kommuner som i olika sammanhang öppnat dörren för att höja skatterna. Det är inte bara djupt orättvist utan skapar också fler problem genom att bidragsberoendet cementeras på grund av skatten. Därför måste den dörren stängas. Läs debattartikeln här.

Nej till höjd skatt

DEBATT. När det i HD den 30/3 går att läsa om vänsterkraven på skattehöjning i Helsingborg reagerar vi från Moderata ungdomsförbundet kraftigt genom att bestämt ta avstånd ifrån att försöka lösa sämre tider med bantade lönekuvert för helsingborgarna. Som Moderaternas bästa vän är vi också dess ärligaste kritiker. Därför är vi allvarligt bekymrade över att femklövern inte stänger dörren för skattehöjningar. Moderata ungdomsförbundet säger bestämt nej till höjd skatt i Helsingborg.

Femklövern borde dra lärdom av att helsingborgarna röstade bort Socialdemokraterna och Tomas Nordström från makten i Helsingborg efter deras chockhöjning med 50 öre förra mandatperioden. Att höja skatten i Helsingborg löser ingenting utan flyttar bara samhällsproblem till barnfamiljer och andra arbetande helsingborgare. I sämre tider handlar det istället om att visa ledarskap genom att prioritera och skapa kontroll över ekonomin.

Höjd skatt är nej till ny cykel, nej till skor, nej till semesterresa eller i värsta fall nej till en bättre vardag. När politikerna i rådhuset hotar med att säga nej till onödiga utgifter eller i övrigt prioritera blir det helsingborgarna som får säga nej till nödvändiga saker i deras vardag. Det är vi ungdomar och andra med små ekonomiska marginaler som drabbas hårdast av att tvingas betala flera hundralappar extra i slutet på varje månad. Vid sidan av hyran är skatten fortfarande den enskilt största utgiften för oss svenskar som tillhör ett av världens hårdast beskattade folk.

Vi Moderater har ett särskilt ansvar att lösa samhällsproblem och prioritera skattepengar rätt. Vi har lovat väljarna att satsa på tryggheten, skolan och omsorgen. Det har vi bara råd med genom att fler helsingborgare jobbar när det blir mer lönsamt att arbeta.

Därför har vi inte råd att höja den skatt som låser fast människor som befinner sig i utanförskap och bidragsberoende. Kravet om skattehöjning rimmar dessutom särskilt illa med att kommunen nyligen arrangerat en ljusfestival för miljontals kronor och beslutat om en ny multiarena för hundratals miljoner kronor.

Det är inte rättvist att istället för att lösa problemet i rådhuset förvägra barnfamiljer och andra hårt arbetande helsingborgare möjligheten att kunna behålla surt förvärvade hundralappar. Vi har det största förtroende för att femklövern avvisar orättvisa socialdemokratiska skattehöjningar inför budgetfullmäktige till sommaren. Allt annat vore att byta kurs från ett imponerande och framgångsrikt arbete som sätter Helsingborg på kartan som Sveriges mest attraktiva stad för människor och företag.

André Assarsson

Vice förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet

Joel Berg

Ordförande Moderata ungdomsförbundet Helsingborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: