LO mår fortfarande bra

sossarna

Det är ingen nyhet att arbetarrörelsen för längesedan övergivit sina fornstora ideal om att värna arbetares rättigheter på arbetsplatser runtom i landet. Att ta ställning för schyssta politiska villkor med möjlighet att kunna behålla intjänade pengar från en alltför övermäktig stat som sätter käppar i hjulet. Runtom i världen är fackföreningsarbetet förknippat med kampen för lika rättigheter – men i Sverige har det där förvandlats för längesedan till att skaffa sig fördelar på andra människors bekostnad.

Må det handla om särlagstiftning med turordningsregler och medbestämmandeinflytande som sätter tiotusentals ungdomar på pottkanten i dessa varseltider, må det handla om att pumpa in miljontals kronor i valapparater för att i gengäld slippa konkurrens på arbetsmarknaden eller må det handla om att skriva på bonusar för miljoner till andra. I grund och botten har kampen för lika rättigheter och medlemmarnas faktiska önskemål övergivits för längesedan. Nu ser vi hur detta blir tydligare även inom andra områden.

Den enda skillnaden mellan dåtidens adel som levde på privilegier på andra människors bekostnad och dagens LO-elit är att vår tids pampar faktiskt går att rösta bort. Bara genom att ta politisk ställning för idéer och förslag som sätter alla människors lika rättigheter främst genom skattesänkningar, bättre välfärd och en friare vardag går det att på sikt bli av med unkna förslag som LO-borgens vardag bjuder på.

Läs mer om LO:s pensionshantering här, här, här, här, här, här, här och här.

Annonser

Ett svar to “LO mår fortfarande bra”

  1. Jonny Svensson Says:

    Människor är inte jämställda. Människor är olika. Människor består av individer. Individer som har olika ålder, yrkesintressen, fritidsintressen, olika reslust, kärleksförhållanden, barn och sparande. Det vi kan kräva är lika rättigheter och likhet inför lagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: