Intensiva dagar

Söndagskvällen avrundas med en tveksam SVT-dokumentär om finanskrisen i programmet Dokument utifrån. Det har inte blivit mycket till bloggande senaste dagarna med extremt pressat schema och små marginaler till reflektion. Under torsdagen blev det eftermiddagsflyg till Stockholm för sammanträde med styrelsen till midnatt, upp igen fredag morgon med flyg tillbaka till Skåne. Väl där i fredags eftermiddag blev det en extremt lyckad intervju med moderata rekryteringskommittén för valkretsen Skåne vänstra till Sveriges riksdag. Jag fick fram mitt budskap tydligt och min kandidatur är fast förankrad i en grundläggande övertygelse om att kunna företräda vårt parti och våra idéer på bästa sätt.

Direkt efter intervjun blev det tåg ned till Lund för träff med MUF Skånes seniorskollegie. Sedan 2005 bjuds samtliga f.d. distriktsordförande för MUF-distriktet in för rådsmöte och diskussion kring nuvarande verksamhet. Det blev som brukligt bra diskussion med ett tiotal ordföranden från 1980-talet och framåt med Hans Wallmark, riksdagsman och femma på moderaternas Europalista som huvudtalare i år. En av framgångarna med MUF Skåne är just den stolta traditionen och kontinuitet med stort engagemang från tidigare aktiva. När jag var distriktsordförande 2006-2008 var Magnus Dahl och Gunnar Hökmark stöttande i samtal och andra sammanhang som hjälpte mig mycket.

Tidigt på lördagmorgonen blev det flyget upp till Stockholm för att besöka Distriktsforum där Moderata Ungdomsförbundets distriktsledningar träffas för att utbildas, samtala och utbyta erfarenheter i det viktiga arbetet för ett friare Sverige. Jag höll två anföranden under helgen; dels om politiskt utvecklingsarbete i distrikt och om förbundets strategiska press- och mediaarbete. Det var väldigt givande att träffa alla, lyssna på vilka de organisatoriska behoven är och vilka politiska samhällsproblem som identifierats att lösa för unga människor. Bland gästerna märktes Christofer Fjellner & Anna Ibrisagic, Europaparlamentariker och Henry Stensson, kommunikationschef vid Ericsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: