Malmö stad profilerar sig

Jag kunde inte låta bli att skaka på huvudet åt en artikel i Wall Street Journal som berör Malmö stads hantering av tennismatchen mellan Sverige och Israel med särbehandling och totalt ställningstagande för att det inte var en tennismatch som helst mellan idrottsmän utan gjorde politik av allting med föga smickrande beslut om att spela inför tomma läktare. I tidningen går det bl.a. läsa att:

Public support for the protests coupled with TV pictures of a depressingly empty stadium were meant to send the message that — in the words of the Malmö mayor — the Jewish state is not ”just anybody.” Sweden presented Israel as a pariah nation that must be quarantined.

Omvärldens reaktioner är förståeliga när sådana ställningstaganden och beslut fattas i syfte att göra politik av allt. Nästa gång Sverige spelar EM-kvalmatch eller rentav VM-match undrar jag om vänstern i Malmö ska bojkotta tv-tittandet eftersom laget skulle spela för regeringen Reinfeldt eller utrikesminister Carl Bildt i Sverige. Kanske är det så att malmöborna ska bojkotta MFF:s hemmamatcher eftersom det är vänstermajoritet i kommunfullmäktige? Var går gränsen för idrott och politik? Enligt oss som är vänner av frihet är den gränsen glasklar; idrott hör inte alls ihop med politik!

Tipstack till Adrian Borin, legend MUF Skåne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: