MUF:s nationella kampanjdag

I dag pågår den nationella kampanjdagen i Moderata Ungdomsförbundet. Hundratals MUF:are i hela Sverige samtalar med andra unga människor om viktiga samhällsproblem i vår vardag och berättar vår berättelse om ett friare Sverige. I dag är lite av en frihetens dag bland unga människor i Sverige som får fler möjligheter att komma till tals och diskutera politik. Det är viktigt att påverka det som påverkar en själv och inte passivt låta sig styras av andra idéer som är fel. Bara genom att öppet och aktivt säga det som är rätt kan det som är rätt också bli rätt.

Själv deltog jag tillsammans med ett 10-tal MUF:are i centrala Helsingborg på Olympiaskolan och Nicolaiskolan. Båda kommunala gymnasieskolor med stora elevantal med många som ville diskutera alltifrån betyggsystemet till tillståndet på Kuba. Själv hamnade jag i en diskussion om värdet av demokrati och vad vi alla kan göra för att demokrati ska komma fler människor till dels i ofria länder. Min slutsats var att aldrig acceptera att ”det är på ett visst vis” i somliga delar av världen. Det må vara så för tillfället men det går att ändra på. Diktatur, förtryck och ofrihet får aldrig ursäktas med att det länge varit så. Det är fortfarande fel och ska förändras till någonting helt annat. Något som innebär frihet, demokrati och marknadsekonomi.

Sannolikt har många hundratals nya medlemmar värvats i dag till Sveriges redan största partipolitiska ungdomsförbund. Det är ett styrkebesked. Både siffermässigt men också politiskt. MUF är en viktig kraft att räkna med inför kommande valrörelser med Sveriges största politiska kampanjrörelse bland unga människor. MUF gör skillnad. Du gör skillnad. Ett medlemskap har aldrig varit viktigare.

dsc00813Samtal och kampanj i centrala Helsingborg.

dsc00814Det blev många samtal vid kampanjbordet.

dsc00815Detta är frihet för några av dagens elever.

dsc00816Olympiaskolan bjöd på många samtal.

dsc00817Marcus Bandstein, ledamot Helsingborg MUF samtalar.

dsc00818”Säkerhet” var en viktig frihetsfråga på Olympiaskolan.

dsc00820Dagens frihetshjältar i Helsingborg!

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “MUF:s nationella kampanjdag”

  1. Ting Says:

    Man blir lite varm i hjärtat!

    mycket*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: