Publicerad x2

Den senaste tiden har jag lyckats bli publicerad vid två tillfällen. Först var det ett insändarsvar i tidningen Söderhamns-Kuriren i en debatt med miljöpartisten Joakim Lanker som på ett känslomässigt och nästan till gränsen verklighetsfrånvänt sätt argumenterar mot kärnkraften. Klassisk skrämselpropaganda med begrepp som ”död” och säkerhetshot kunde jag inte riktigt köpa och bemödad mig med en kontring i en för mig viktig hjärtefråga.

I dag på lördagsmorgonen noterade jag också att undertecknad tillsammans med Åke Hjalmarsson, distriktsordförande MUF Södra Älvsborg kontrar med en debattartikel i Borås Tidning på SSU. Deras förbundsordförande Jytte Guteland  m.fl. skrev en debattartikel om regeringens energiöverenskommelse som kallas ”oansvarig”, vilket naturligtvis inte kan stå oemotsagt. Det irriterar mig att oppositionen inte presenterar några som helst alternativ till gnället över kärnkraft och satsningar på förnyelsebara alternativ som långsiktigt tryggar Sveriges energibehov. Det finns inget alternativ. Inget. Nada. Bara gnäll och skrämselpropaganda om hur farligt det är med något som vi haft i många decennier och fungerat alldeles utmärkt.

Ett par andra insändare är inskickade till andra tidningar på helt andra ämnesområden. Bl.a. den viktiga jobbfrågan som just nu slår hårt mot Sveriges ungdomar. Det är viktigt att hela tiden arbeta för att presentera våra alternativ och lösa samhällsproblemen i unga människors vardag. Särskilt viktigt är det när det egna partiet tillsammans med alliansen uppbär regeringsmakten. Frihet är som bekant inte gratis. Vi måste arbeta hårt för att förtjäna väljarnas fortsatta förtroende på valdagen 2010.

skkarnkraft

btkarnkraft

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: