Hej då, Mona Sahlin! #2

Dagens Skop-mätning som avser valet till Europaparlamentet den 7 juni men även en attitydundersökning om euron som valuta fortsätter att bekräfta bilden av Mona Sahlin i fritt fall och en stark samlad borgerlighet. Den här mätningen säger att alliansregeringens partier tillsammans har starkare stöd än oppositionen i valet till Europaparlamentet. Opinionsundersökningar i allmänhet och EU-mätningar i synnerhet ska tas med stor försiktighet då valdeltagandet normalt ligger på under 40 procent i Europaval.

Därför går det inte att dra långtgående detaljer slutsatser. Men återigen; signalerna är entydliga och visst måste det vara nervöst på Sveavägen 68 i Stockholm och bland de egna medlemmarna i socialdemokraterna när allt talar för att Mona Sahlin sänkt partiet. Jag är själv aktiv moderat och borde ha svårt att uttala mig men jag känner samtidigt många socialdemokrater som aldrig tidigare varit så här märkbart förbannade. Många är förbannade över bristen på ledarskap, att rena kommunister ska släppas in med ev. ministerposter, att kärnkraften som grund för att trygga industrijobb överges och att vanliga LO-arbetare riskerar få skattechocker. Detta ser väljarna.

I den här enskilda undersökningen är det förvisso sant att socialdemokraterna ökar sitt stöd men det finns inget samlat stöd för att bilda ny regering. Det knappar övertaget i opinionen till riksdagsvalet existerar inte ens här. Stödpartierna är inget som helst stöd väljarmässigt. Allt detta är signaler som får tolkas olika men sammantaget ser vi mönstret. Val avgörs på valdagen. Det är långt kvar dit och frihet är som bekant inte gratis. Därför hoppas jag på det största och bästa engagemanget för frihetens idéer på länge under våren i Moderata Ungdomsförbundet.

Läs mer om Skopmätningen här och här och om Sahlins sjunkande förtroende här.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: