Hej då, Mona Sahlin!

Dagens Synovateundersökning upprepar egentligen bara det vi alla ständigt måste beakta och ta hänsyn till; val avgörs på valdagen. Till skillnad från företag som säljer produkter dagligen eller organisationer som tillhandahåller tjänster med dagliga och ibland ned på timmarna rapporter om verksamhetens framgång eller bakslag så avgörs politiska val vart fjärde år. Det är den verklighet ett politiskt parti måste förhålla sig till. Allt annat vore att springa långt ifrån verkligheten. Detta gäller därmed också såväl när mer glädjande som mer dystra prognoser presenteras.

Allt detta hindrar så klart inte någon från att fritt spekulera. Statsvetare efter statsvetare har efter opinionsundersökningar dömt ut alliansens fortsatta regeringsmöjligheter medan ett fåtal varit mer försiktiga. Vi minns alla Sören Holmberg, statsvetare som på egen hand berättade för alla att loppet var kört. Nu har han tagit tillbaka de orden och ångrar sig säkert bittert. Så kan det fortsätta att svänga fram till valdagen.

För egen del så måste jag konstatera mönstret; Mona Sahlin har kört det egna partiets trovärdighet i botten genom att släppa in kommunister, vägra ta ansvar för Sveriges energipolitik i kärnkraftsfrågan och visar prov på bristande ledarskap. Detta ser väljarna. Detta uppskattar inte väljarna. Detta visar väljarna. Det lutar allt mer åt att det blir Hej då, Mona Sahlin hösten 2010.

Läs mer om Synovates undersökning här, här, här och här.

Annonser

3 svar to “Hej då, Mona Sahlin!”

  1. Ian Fernheden Says:

    Bra skrivet!

  2. Johan Kjellén Says:

    Kanske dags att gå in på någon vadslagningsfirma och satsa en slant på borgerlig valseger och vem som efterträder SAhlin

  3. bandysport Says:

    Sahlin är den mest populitiska partordförande som SAP haft. Hon talr visserligen så att även tolvåringar förstår orden men det sker på en släpande Stockholmska där orden är vikigare än innehållet. Dessutom är hon dåligt påläst och saknar intellektuell skärpa. Det krävs faktiskt av en blivande statsminister även numera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: