Tankar om dagen

Klockan är 05.40 och jag sitter på en flygbuss någonstans mellan Helsingborg och Ängelholm. Folk är sådär pratglada vid den här tiden på morgonen. En bild på detta ska, med teknikens hjälp, kunna skådas på min Bloggysida här. Det är många moderater från hela landet som i dag samlas för partiråd. Den viktiga valsedeln till Europaparlamentet ska fastställas och den flitiga läsaren av Frihet är inte gratis vet att den i mina ögon enskilt viktigaste kandidaten är Gunnar Hökmark. som också väntas bli etta på listan.

Gunnars arbete för ett friare Europa sträcker sig decennier tillbaka med erfarenheter, kontaktnät och förtroende som ingen svensk socialdemokrat eller svensk politiker över huvud taget kan mäta sig med. Han är hedersmedborgare i den delen av EU som USA:s f.d. försvarsminister kallade för det nya Europa och var bara några enstaka röster från att bli vald ordförande för den största partigruppen i Europaparlamentet, EPP-ED. I dag är han vice ordförande. Men framförallt, och detta skiljer sig från många andra politiker, så vilar engagemanget och det politiska arbetet på idémässig grund. Det finns alltid tydlig färdriktning med visioner som inte bara slutar vid nästa toppmöte.

Detta är några av anledningarna till varför jag kommer att, precis som i valet 2004, personkryssa Gunnar Hökmark på den valsedel som partirådet i dag väntas fastställa. Många andra kandidater är bra men ingen är viktigare för friheten i Europa inför stundande val till Europaparlamentet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: